Se prelungește provizoratul la Romgaz. Administratorii, aleși prin vot cumulativ. Ca acționar majoritar, Ministerul Economiei se prezintă cu trei noi candidați, susținuți politic: un controlor trafic la Porțile de Fier, un consilier la Autoritatea Electorală Permanentă și Prim Vicepreședintele Organizației PNL Sibiu

Publicat pe Categorii Business, Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Se prelungește provizoratul la Romgaz. Administratorii, aleși prin vot cumulativ. Ca acționar majoritar, Ministerul Economiei se prezintă cu trei noi candidați, susținuți politic: un controlor trafic la Porțile de Fier, un consilier la Autoritatea Electorală Permanentă și Prim Vicepreședintele Organizației PNL Sibiu

La Romgaz se continuă cu administratori provizorii încă 4 luni. În calitate de acţionar majoritar al companiei, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri cere ca noii membri ai Consiliului de Administrație să fie aleși prin vot cumulativ și vine cu 3 noi candidați, conectați politic: un controlor trafic al Porțile de Fier, un consilier la Autoritatea Electorală Permanentă și Prim Vicepreședintele Organizației PNL Sibiu.

Pe site-ul companiei este publică Lista finală ce cuprinde informații cu privire la numele, prenumele, domiciliul și calificarea profesională a persoanelor propuse pentru funcția de administrator. 10 persoane candidează pentru un post în CA Romgaz: cei 7 administratori actuali plus 3 persoane propuse de MEEMA.

Printr-o Adresă, semnată de ministrul Virgil Popescu,transmisă Romgaz pe 15 octombrie,MEEMA propune următorii candidați pentru CA: Firu Cristian – economist, Andrei Dumitriu – jurist și Popa Virgil – inginer.

Potrivit CV-ului, Firu Cristian se laudă cu o carieră diversificată. Este Controlor trafic ACI studii superioare la Porțile de Fier I – DRDP Craiova, a fost inspector specialitate SPAET Drobeta-Turnu Severin,  fost manager Vodafone Retail,  manager Vănzări la Avon Cosmetics Romania, Inspector Omniasig Asigurări de Viață. Absolvent al Facultății de Științe Economice Craiova.

Andrei Dimitriu este Consilier Vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente din aprilie 2016. Anterior a lucrat la Biroul Electoral Central, personal tehnic auxiliar, a mai fost consilier vicepreședinte Autoritatea Electorală Permanentă din 2012 până în 2016.

Popa Virgil este Administrator Ophtaliance SRL, a fost viceprimar Primăria municipiului Sibiu. Este Prim Vicepresedinte al Organizației PNL Sibiu.

În prezent, din CA fac parte: Stan Olteanu Manuela Petronela, președinte, Jude Aristotel Marius, Marin Marius-Dumitru, Botond Balazs, Ciobanu Romeo-Cristian, Jansen Petrus Antonius Maria și Simescu Nicolae Bogdan. Toți cei 7 figurează pe lista lungă a candidaților pentru noul Consiliu de Administrație provizoriu al Romgaz.

Printr-o altă adresă transmisă Romgaz, MEEMA a solicitat suplimentarea ordinii de zi a Adunării Generale a Acţionarilor din data de 23 (26) octombrie 2020 cu mai multe puncte privind alegerea membrilor Consiliului de Administraţie prin aplicarea votului cumulativ. Durata mandatului acestora este stabilită pentru 4 luni.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.