Se reia furnizarea de căldură în București

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Se reia furnizarea de căldură în București

RADET anunţă că a solicitat ELCEN, repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru încălzire către consumatorii urbani din Municipiul Bucureşti începând de marţi, ora 22.00. Măsura a fost dispusă pentru a asigura confortul cetăţenilor şi condiţiile optime de temperatură în locuinţe, în următoarea perioadă, în care se anunţă scăderea temperaturilor până la 0 grade Celsius. Solicitarea a avut în vedere prognoza meteo pe următoarele 3 zile, care indică temperaturi medii sub 10 grade, în intervalul orar prevăzut de legislaţia în vigoare, precum şi numeroasele cereri venite de la cetăţeni, se precizează în comunicatul RADET. În această noapte, temperatura medie a fost de 6 grade Celsius.

Repornirea sistemului poate fi dispusă în conformitate cu prevederile articolului 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, care precizează că „Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 – 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici”.

RADET, prin Primăria Municipiului Bucureşti, va solicita Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene modificarea legislaţiei privitoare la furnizarea şi oprirea energiei termice, astfel încât confortul locuitorilor Capitalei să fie asigurat în mod continuu pe întreaga perioadă a anului. În acest sens, este necesară adaptarea legislaţiei actuale la noile condiţii meteorologice din ultimii ani, cu variaţii mari de temperatură între zi şi noapte, sau schimbări bruşte de temperatură de la o zi la alta, în perioadele de pornire şi oprire a sistemului, susțin reprezentanții RADET.

 

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *