Se tot prelungește provizoratul la Nuclearelectrica. Acționarii vor numi administratori pentru alte 4 luni

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Se tot prelungește provizoratul la Nuclearelectrica. Acționarii vor numi administratori pentru alte 4 luni
  • Se cere acordul acționarilor și pentru achiziția de servicii de consultanță juridică și financiară pentru Proiectul Unitățile 3 și 4 CNE Cernavodă

Perioada de provizorat se prelungește la Nuclearelectrica. La solicitarea acționarului majoritar, Consiliul de Administrație al SNN, nu Ministerul Energiei, se va ocupa de declanșarea procedurii de selecție a administratorilor companiei conform prevederilor OUG 109/2011. Cum însă un CA cu mandat plin, nu unul provizoriu, poate face acest lucru, se continuă provizoratul, instalat de mai bine de un an la SNN, explică specialiști din piața energiei.

Astfel că, actualii administratori provizorii, cărora urmează să le expire mandatele, vor fi revocați în ședința AGOA programată pentru 29.06.2018 și, cel mai probabil, vor fi reconfirmați pentru încă 4 luni.

Acționarii sunt solicitați să aprobe, prin vot secret, la finele lunii viitoare, revocarea următorilor membri ai Consiliului de Administrație: Iulian-Robert Tudorache, Cristian Gențea, Elena Popescu, Mihai-Daniel Aniței, Dragoș Bănescu, Mirel-Alexandru Marcu și Cristian Dima.

Totodată, acționarii vor numi, în ședința din 29 iunie, 7 administratori provizorii ai Societății Naționale Nuclearelectrica, începând cu data de 30 iunie 2018, pentru un mandat de 4 luni sau până la finalizarea procedurii de selecție a administratorilor în conformitate cu prevederile OUG 109/2011, dacă selecția se finalizează înainte de termenul menționat, se precizează în convocatorul AGOA. Numirea noilor administratori va fi tot prin vot secret.

Acționarii vor aproba indemnizația brută lunară pentru membrii provizorii ai Consiliului de Administrație la nivelul a două salarii medii pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar în activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de Institutul Național de Statistică, conform Notei CA. De asemenea, vor aproba forma contractului de mandate ce va fi încheiat cu membrii provizorii ai Consiliului de Administrație al societății.

În ședința Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor se solicită aprobarea pentru achiziția de servicii de asistență/consultanță juridică și financiară în legatură cu Proiectul Unitățile 3 și 4 CNE Cernavodă.

Potrivit Directorului General al SNN, Cosmin Ghiță, negocierile cu partenerii chinezi pentru Unităţile 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă continuă. cu partenerii chinezi. „Am mai primit un nou mandat de 6 luni de negociere din partea acţionarilor, care a fost aprobat în 2 martie 2018”, a precizat Ghiţă, cu precizarea că „la finalul acestor 6 luni de negociere se va revizui oportunitatea de a merge înainte sau de a lua alte acţiuni, depinzând unde ne aflăm în momentul respectiv cu partenerii chinezi în negocieri. Dacă am definitivat acordul, sau dacă s-a luat o decizie finală asupra proiectului”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *