Sechestrul în dosarul Lukoil, redus cu peste 800 milioane euro

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Sechestrul în dosarul Lukoil, redus cu peste 800 milioane euro

Tribunalul Prahova a a admis contestațiile formulate de SC Petrotel Lukoil Ploiești și SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, reducând cu peste 800 de milioane de euro valoarea sechestrului instituit în dosarul Lukoil. Decizia este definitivă. Anchetatorii au dispus instituirea sechestrului asigurător până la concurența sumei de 2.007.103.675,74 euro.

Astfel, în urma deciziei instanței, instituirea măsurii asigurătorii asupra conturilor bancare aparținând inculpatei SC Petrotel Lukoil Ploiești și asupra sumelor ce se vor vira ulterior în acestea se face până la concurența sumei de 642.285.263,48 euro, iar instituirea măsurii asigurătorii asupra conturilor bancare aparținând SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda și asupra sumelor ce se vor vira ulterior în acestea se face până la concurența sumei de 542.262.283,28 euro, scrie Agerpres în ediția online.

Dosarul Lukoil a fost trimis în judecată la ]nceputul lunii august, fiind deferite justiției SC Petrotel Lukoil Ploiești, acuzată de spălare de bani, SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acuzată de complicitate la folosirea cu rea credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani, precum și șase persoane fizice, respectiv directorul general al Petrotel Lukoil Ploiești, Andrey Bogdanov, directori generali adjuncți din cadrul societății de la Ploiești—Alexey Voinstev, Olga Kuzina, Dan Dănulescu, un membru al Consiliului de Administrație al Petrotel Lukoil, Andrei Rață, și contabilul șef Dorel Duțu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *