Secoșan, Romelectro: Toate companiile sunt preocupate de eficiența energetică

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Secoșan, Romelectro: Toate companiile sunt preocupate de eficiența energetică
  • Romelectro înființează o companie în Arabia Saudită

“Nu există nicio companie din România care să nu aibă preocupări legate de eficienţa energetică. Producţia industrială împinge mult eficientizarea energiei”, a declarat Cristian Șecoșan, director general Romelectro, la o conferință de specialitate. În opinia sa, piaţa a început să îşi revină puţin anul trecut, ca volum. Din păcate, s-a ajuns la preţuri foarte mici şi e concurenţă mare între companii aflate la limita supravieţuirii. Sunt companii mari care au pierderi pe linie, chiar dacă fac proiecte, semnalează Secoșan.

14-cristian-secosan-sm

Romelectro se uită tot mai mult spre export. “Noi ne bazăm pe zona de industrie, cu potenţial mare, şi pe export, pe care ne concentrăm şi sper să avem două proiecte până la finele anului. Infiinţăm o companie în Arabia Saudită, credem în potenţialul zonei. Cam 10-20% vrem din export în 2016. Ne bazăm creşterea mai ales pe export. E nevoie de suport mai puternic pentru exportul românesc,  să crească sprijinul din partea statului. Inclusiv la partea de finanţare la proiecte. Am văzut în ţările din Asia sau Africa, unde am mers cu proiecte, că firmele străine care investesc au suportul financiar al statului din care vin”, a precizat Secoșan, la ZF Power Summit 2016.

Consolidarea pe piaţa românească în calitate de contractor general de proiecte de energie şi revenirea pe pieţele externe sunt printre cele mai importante obiective ale grupului Romelectro, alături de diversificarea ofertei în pieţele tradiţionale şi extinderea acesteia către alte segmente de piaţă. Conducerea companiei promovează parteneriatele cu alte companii pentru realizarea de proiecte, un fel de clustere.

 

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.