Secretar de stat Dan Drăgan: Noi proiecte strategice în sectorul energetic, propuse spre finanțare din Fondul Inițiativa celor 3 Mări

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Secretar de stat Dan Drăgan: Noi proiecte strategice în sectorul energetic, propuse spre finanțare din Fondul Inițiativa celor 3 Mări

Noi proiecte relevante în context național și regional pentru asigurarea echilibrării sistemului energetic, pentru întărirea siguranței în alimentarea cu energie electrică și pentru integrarea regenerabilelor în acord cu Pactul Ecologic European sunt propuse spre finanțare din Fondul I3M – Inițiativa celor 3 Mări.

Obiectivul Inițiativa celor Trei Mări este dezvoltarea infrastructurii în sectoarele energiei, transporturilor și digitalului, vizând noi investiții, creștere economică și securitate energetică.

Dan Dragoș Drăgan, secretar de stat în cadrul Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), a participat la o întâlnire cu domnul Cornel Feruță, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe și cu reprezentanți ai EximBank. La întrevederea ce a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe au fost discutate noile proiecte propuse pe lista Inițiativei celor Trei Mări, din aria de responsabilitate a MEEMA, ce urmează a fi promovate pe 19 octombrie a.c., în marja Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări de la Tallinn, Estonia.

Drăgan a subliniat disponibilitatea și sprijinul pe care MEEMA îl acordă realizării proiectelor din sectorul energetic, care vor sprijini atât dezvoltarea economică cât și independența energetică a țării noastre, potrivit unui comunicat al ministerului.

La Tallinn, are loc cel de-al cincilea Summit al I3M, la care participă șefi de state și guverne din cele 12 țări situate între Mările Baltică, Neagră și Adriatică – Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Austria, Croația, România și Bulgaria.

În contextul pregătirilor pentru organizarea celui de-al cincilea Summit al Inițiativei, Prim-ministrul României Ludovic Orban a aprobat, la 14 noiembrie 2019, reorganizarea și reactivarea Grupului de lucru la nivelul Guvernului care să sprijine participarea României în I3M, sub coordonarea viceprim-ministrului Raluca Turcan. Grupul de lucru are ca obiectiv monitorizarea și coordonarea, la nivel guvernamental, a proiectelor în care este implicată România în cadrul Inițiativei celor Trei Mări și acțiunile la nivelul executivului menite a implementa obiectivele I3M, analiza și sprijinirea bunei funcționări a instrumentelor sale, precum Fondul de Investiții al I3M, şi asigurarea unei promovări coordonate în plan extern a intereselor României în cadrul Iniţiativei, inclusiv în conexiune cu Forumul de Afaceri al Inițiativei, a cărei a treia ediție va avea loc în cadrul Summitului de la Talinn


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *