Secretar de stat Niculae Havrileț: Un singur lucru este stabil în România – instabilitatea legislativă. Este nevoie de o nouă lege a energiei și gazelor

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Secretar de stat Niculae Havrileț: Un singur lucru este stabil în România – instabilitatea legislativă. Este nevoie de o nouă lege a energiei și gazelor
  • Sorin Elisei, Director Deloitte, la dezbaterea ”Petrolul în Noua Economie”: Este necesară o cooperare interinstituțională între ministere, coordonare, dar și dialog constant cu investitorii care vor veni cu banii, să se asigure finanțarea și din alte surse, nu doar fonduri europene

Un singur lucru este stabil în România – instabilitatea legislativă, a  afirmat Niculae Havrileț, Secretar de stat MEEMA, la dezbaterea ”Petrolul în Noua Economie”, organizată de EM360 și România Durabilă. Legea 123 a fost schimbată de 12 ori in ultimii ani, multiple modificări au fost operate în legislația secundară într-un singur an.

Sabotăm dezvoltarea sectorului energetic cu legi/reglementări care se bat cap în cap, a precizat oficialul MEEMA, insistând pentru o nouă lege a energiei electrice și gazelor naturale, cu preluarea celor mai bune practici din țările avansate.

Este necesară o cooperare interinstituțională între ministere, coordonare, dar și dialog constant cu investitorii care vor veni cu banii, să se asigure finanțarea și din alte surse, nu doar fonduri europene, a punctat Sorin Elisei, Director în cadrul Deloitte România.

Trebuie să asigurăm o convergență cu obiectivele Comisiei Europene. În condițiile în care CE pledează pentru proiecte mature, gata de implementare, noi avem o problemă cu cadrul de reglementare atât de tumultos și schimbător. Nu știu câți investitori au pregătite la acest moment studii de fezabilitate în baza cărora să ia decizii. Este un paradox, a subliniat Elisei.

Referitor la legea offshore, se doreste ca aceasta să fie luată în consens larg astfel încât cine va veni la guvernare să nu schimbe cadrul legal. Sperăm ca noul Parlament să fie unul mai dedicat investițiilor mari pe care România trebuie să le pună în practică având în vedere și forța mare a finanțării externe, a completat Niculae Havrileț.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *