Secretariatul General al Guvernului trimite doi noi administratori la Transgaz: Un consultant în management și un administrator public la Consiliul Județean Ilfov, fost secretar de stat PSD

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Secretariatul General al Guvernului trimite doi noi administratori la Transgaz: Un consultant în management și un administrator public la Consiliul Județean Ilfov, fost secretar de stat PSD

Un consultant în management la o societate din Mediaș și un administrator public la Consiliul Județean Ilfov urmează să intre în echipa de administratori provizorii ai Transgaz. Secretariatul General al Guvernului, în calitate de reprezentant al statului român, acționar majoritar, propune doi noi administratori, pe Orosz Csaba și Toader Mihaela Virginia.

Orosz Csaba este Consultant Management la SC Apa Târnăveni SA. Fost Administrator public la Primăria Mun. Mediaș, fost membru în CA la Spitalul Municipal Mediaș și consilier local.

Cităm dintr-o scurtă prezentare a activității sale: „Aparițiile mele publice au început în 1993, când am lucrat la organizarea programelor de tineret în comunitatea Madisz din Mediaș, unde am fost președinte în perioada 1993/1994 și apoi între 1999 și 2008. Am fost membru fondator al organizației MIÉRT și din 1999 sunt membru al organizației EMKE din județul Sibiu. Mi-am continuat activitățile politice din 1994 ca membru al UDMR. Între 2003 și 2008, am fost membru SZKT, între anii 2004-2008 am fost vicepreședintele organizației UDMR din Mediaș. În 2009 am fost ales președintele organizației UDMR din Mediaș. În perioada 2012-2013, iar din 2016 iarăși, am devenit reprezentant municipal al orașului Mediaș. În viitor, îmi voi continua activitatea, scopul meu este de a menține și a dezvolta sistemul instituțional al maghiarilor din Sibiu, de a ne cultiva limba și cultura. Între prioritățile mele sunt predarea limbii maghiare, menținerea Caselor Maghiare, extinderea numărului acestora, menținerea unor relații bune cu parohiile istorice și întărirea organizațiilor noastre civile”.

Toader Mihaela Virginia este Administrator public la Consiliul Județean Ilfov din ianuarie 2021. A fost Director Strategie și relații internaționale, timp de un an, la Romgaz.

Toader a fost ministru delegat pentru fonduri europene în guvernul Sorin Grindeanu. În guvernarea Mihai Tudose, a fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Administrației Publice și Fondurilor Europene și în guvernarea Viorica Dăncilă, a fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

A lucrat, în perioada 2003 – 2013, ca Director și Consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Toader are un master – Spațiul public european și este licențiată în Științe Juridice.

Acționarii Transgaz sunt convocați în ședință AGOA în data de 17 iunie să numească 2 membri provizorii ai Consiliului de Administrație cu o durată a mandatului de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii mandatului cu încă 2 luni, până la finalizarea proceduri de selecție.

SGG a anunțat, printr-o adresă transmisă Transgaz în luna mai, încetarea mandatelor administratorilor Mircea Abrudan și Laura Raluca Alina Dragotă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *