Secretarul de stat Dan Drăgan: Forma finală a legislaţiei primare şi a mecanismului pentru contractele pentru diferenţă, în dezbatere publică în două luni

Publicat pe Categorii Business, Esential, Info, Info Legislativ, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Secretarul de stat Dan Drăgan: Forma finală a legislaţiei primare şi a mecanismului pentru contractele pentru diferenţă, în dezbatere publică în două luni

Ministerul Energiei va pune în dezbatere publică, în maximum două luni, forma finală a legislaţiei primare şi a mecanismului pentru contractele pentru diferenţă, a anunțat secretarul de stat Dan Drăgan, la Solar Energy Bucharest Summit.

La finele anului trecut a avut loc prima prima dezbatere publică pe tema contractelor pentru diferență.

„Ne-am asumat, prin Planul Național de Redresare şi Rezilienţă, o primă licitaţie la sfârşitul anului acesta, iar următoarea licitație va fi în anul 2024. Ne dorim realizarea unor capacităţi minime de aproximativ 2 GW în prima licitaţie şi 3-4 GW în a doua licitație. Prima finanţare va fi din Fondul de modernizare. Am prenotificat la Comisia Europeană intenţia noastră pentru această schemă de contracte prin diferenţă şi mecanismul lor de de finanţare în prima fază”, a afirmat Dan Drăgan.

Oficialul Ministerului Energiei a comunicat celor peste 400 participanți al eveniment că în comitetul de investiţii au fost aprobate scheme de aproximativ 2 miliarde de euro pentru realizarea unor noi capacităţi de producţie din surse regenerabile.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *