Secretarul de stat Dan Drăgan, la RIGC 2020: Proiectul de modificare a legii offshore, supus dezbaterii publice în primul trimestru 2021. Suntem convinși că noul Parlament ales va veni cu propuneri corecte pentru adoptarea acestuia

Publicat pe Categorii Info Legislativ, Opinii / Analize, Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Info Info Legislativ Secretarul de stat Dan Drăgan, la RIGC 2020: Proiectul de modificare a legii offshore, supus dezbaterii publice în primul trimestru 2021. Suntem convinși că noul Parlament ales va veni cu propuneri corecte pentru adoptarea acestuia

“Gazul natural va juca un rol important și va asigura o tranziție blândă spre decarbonizare. Este esențial în România să folosim gazul natural în acest scop. Va fi necesară o cotă mai importantă de investiții, inclusiv pe partea de gaze naturale, iar cadrul viitor de reglementare trebuie să permită dezvoltarea tuturor opțiunilor”, a declarat Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri la Romanian International Gas Conference, eveniment organizat de Energy Policy Group (EPG).

Referindu-se la proiectul de modificare a legii offshore, oficialul MEEMA a dat asigurări că procesul va fi unul complet transparent. Suntem convinși că noul Parlament ales va veni cu propuneri corecte pentru adoptarea acestuia. Ne dorim ca în primul trimestru al anului viitor să putem supune acest proiect de lege dezbaterii publice, a precizat Drăgan, insistând pentru necesitatea eliminării barierelor și deblocarea investițiilor importante.

Nici un Guvern nu se bucură că investitori importanți își exprimă intenția de se retrage. Totodată, ne dorim ca alte companii să își manifeste interesul să facă investiții și vedem că sunt companii importante care vor să intre în această exploatare de gaze offshore, a completat Dan Drăgan.

În discursul său, el a confirmat faptul că prima fază a proiectului BRUA este finalizată, atât conducta, cât şi staţiile de comprimare. Odată ce va fi funcțională, va consolida independența și securitatea energetică și va asigura diversificarea surselor de gaze pentru România, va permite fluxul de gaze de pe platforma Mării Negre”, a spus oficialul MEEMA, subliniind faptul că este o realizare foarte mare pentru România şi Uniunea Europeană.

Ne dorim să înceapă a doua fază, care se va face în baza unei evaluări a Transgaz. Cu siguranță, aproape jumătate din gazele consumate în România vor proveni din Marea Neagră din proiecte offshore, a completat Dan Drăgan, la Romanian International Gas Conference.

A treia ediție a Romanian International Gas Conference – RIGC, cu tema “Pactul Verde european și viitorul gazelor naturale”, se desfășoară în format online, în perioada 23 – 26 noiembrie, ca o succesiune de patru seminarii web.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *