Secretarul de stat George Niculescu la Masa Rotundă Ministerială, la Congresul Mondial al Petrolului 2021

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Secretarul de stat George Niculescu la Masa Rotundă Ministerială, la Congresul Mondial al Petrolului 2021

Secretarul de Stat George-Sergiu Niculescu a participat la Masa Rotundă Ministerială, organizată în marja Congresului Mondial al Petrolului 2021, în cadrul „Panelului Tranziția energetică – Cooperarea energetică internațională: o nouă agendă pentru peisajul energetic în continuă schimbare”.

La acest Panel au mai participat  Tarek Al-Molla, Ministrul Petrolului și Resurselor Minerale din Republica Arabă Egipt, Natasa Pilides, Ministrul Energiei, Comerțului și Industriei din Republica Cipru, John Mosonik, Secretar Coordonator la Ministerul Petrolului și Minelor din Kenia, precum și Jose W. Fernandez, Subsecretar pentru Creștere Economică, Energie și Mediu în cadrul  Departamentului de Stat din SUA.

Discuțiile s-au axat pe importanța deosebită a cooperării internaționale la nivel global, în contextul dinamicii actuale a sectorului energetic marcată, atât de procesul de tranziție către energia verde, cât și de creșterea prețurilor unor produse cheie pentru asigurarea consumurilor energetice naționale, precum gazele naturale. Avantajele promovării formatelor de colaborare între țări, cu toate beneficiile pe care aceste inițiative de cooperare le pot aduce atât la nivel național, cât și regional, au fost demonstrate o dată în plus la acest Panel, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei.

România participă la lucrările Congresului Mondial al Petrolului, care se desfășoară la Houston, SUA, în perioada 5-9 decembrie. Delegația României este condusă de George-Sergiu Niculescu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Energiei, și include reprezentanți ai conducerii unor importante companii românești din sectorul petrolier, precum CONPET, TRANSGAZ sau OIL TERMINAL.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *