Ședință a acționarilor pe 6 ianuarie. Se aprobă noile acorduri dintre CE Oltenia și Tinmar Energy privind constituirea societăților care vor face patru parcuri fotovoltaice și Centrala în Ciclu Combinat pe Gaz Turceni

Publicat pe Categorii Business, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Ședință a acționarilor pe 6 ianuarie. Se aprobă noile acorduri dintre CE Oltenia și Tinmar Energy privind constituirea societăților care vor face patru parcuri fotovoltaice și Centrala în Ciclu Combinat pe Gaz Turceni

Acționarii CE Oltenia sunt solicitați să aprobe, în ședința AGEA din 6 ianuarie 2023, Acordurile Acționarilor între CE Oltenia și Tinmar Energy, în forma rezultată ca urmare a continuării procedurii de selecție și a negocierilor, în vederea constituirii societăților pe acțiuni pentru implementarea proiectelor fotovoltaice și a Centralei în Ciclu Combinat pe Gaz.

La finele lunii noiembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor CE Oltenia a decis reluarea dialogului cu Tinmar Energy în vederea constituirii de societăți mixte pe acțiuni pentru implementarea proiectelor privind capacități noi mai puțin poluante, prevăzute în Planul de Restructurare și Decarbonare a CE Oltenia aprobat de Comisia Europeană. Acest lucru a fost posibil după ce acționarii societății au respins atât anularea procedurii de selecție pentru proiectele la care a fost desemnat Tinmar Energy SA “ofertant selectat”, cât și reluarea procedurii de selecție într-un mod accelerat pentru selectarea de investitori în vederea constituirii de societăți mixte pe acțiuni pentru implementarea proiectelor.

Societățile pe acțiuni rezultate din asocierea CE Oltenia – Tinmar Energy vor avea ca obiect implementarea a patru parcuri fotovoltaice cu o  putere totală instalată de cca. 280 MW și a unui grup pe gaze naturale de 475 MW la Turceni.

În ședința AGEA din 6 ianuarie 2023, se va aproba constituirea următoarelor societăți:

  • Parc Fotovoltaic Rovinari SA
  • Parc Fotovoltaic Turceni SA
  • Parc Fotovoltaic Pinoasa SA
  • Parc Fotovoltaic Bohorelu SA4
  • Centrala în Ciclu Combinat pe Gaz Turceni SA.

De asemenea, acționarii vor aproba condițiile suspensive și acțiunilor pentru finalizarea tranzacțiilor, a regulilor de organizare și funcționare a societăților, a contribuției în natură din partea CE Oltenia, a operațiunilor și termenelor de formare a capitalului social, a strategiei de vânzare a producției societăților etc.

Asocierea CE Oltenia – Tinmar Energy în noile condiții permite respectarea calendarului asumat în ceea ce privește adăugarea de capacități noi pentru tranziția la surse de energie mai puțin poluante și pentru restabilirea viabilității CE Oltenia, companie cu rol strategic în Sistemul Energetic Național, susțin reprezentanții societății.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *