Șefii autorităților de reglementare din Grecia, Bulgaria, România – întâlnire la Atena

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Șefii autorităților de reglementare din Grecia, Bulgaria, România – întâlnire la Atena

Astăzi are loc, la Atena, la invitația președintelui Autorității de Reglementare în domeniul Energiei din Grecia (RAE), dr. Nicolaos Boulaxis,  Întâlnirea trilaterală a președinților autorităților de reglementare în domeniul energiei din Grecia, Bulgaria și România.

Cu acest prilej, președintele Autorității de Reglementare în domeniul Energiei din Grecia (RAE), dr. Nicolaos Boulaxis, președintele  asociat al Comisiei de reglementare în domeniul Energiei și al Apei din Bulgaria (EWRC), domnul prof. dr. Ivan N. Ivanov și președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), domnul Niculae Havrileț au semnat un Memorandum de Cooperare Trilaterală în vederea îmbunătățirii activității specifice pe care o desfășoară ca autorități de reglementare și întăririi rolului acestora într-un cadru general de dezvoltare a cooperării pe termen lung, potrivit unui comunicat transmis de ANRE.

Discuțiile din cadrul întâlnirii s-au axat, în principal, pe aspecte privind evoluția pieței de energie din Grecia ca urmare a reformelor implementate, progresele înregistrate de Bulgaria în procesul de liberalizare a pieței de energie, dezvoltarea pieței concurențiale din România ca urmare a derulării cu succes, de către ANRE, a procesului de liberalizare a pieței de eneregie electrică, precum și pe proiectele comune pentru care cele trei autorități de reglementare în domeniul energiei și-au exprimat interesul în cadrul întâlnirilor bilaterale anterioare, se precizează în comunicat.

Evenimentul face parte din acțiunile organizate în cadrul procesului de consolidare a cooperării și schimbului de bune practici în domeniul reglementării dintre cele trei autorități, având în vedere statutul de membru în Uniunea Europeană al celor trei țări și obligațiile care decurg privind punerea în aplicare a legislației europene în sectorul energiei și în domeniul de reglementare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *