Șefii carierelor Pinoasa și Peșteana, unde au avut loc accidente, schimbați

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Șefii carierelor Pinoasa și Peșteana, unde au avut loc accidente, schimbați

Directoratul CE Oltenia a dispus schimbarea conducerilor celor două cariere, Pinoasa și Peșteana, unde au avut loc accidente. Până la preluarea funcțiilor de conducere de către noile persoane numite, derularea procesului tehnologic de producție va fi coordonată în mod nemijlocit de directorul Exploatării Miniere Roșia – Rovinari, se precizează într-un comunicat al companiei.

Directoratul CE Oltenia a mai emis decizii cu privire la constituirea la nivelul fiecarei sucursale energetice si exploatări miniere a unor comisii pentru reevaluarea și reanalizarea din punct de vedere tehnic a tuturor instalațiilor în vederea identificării eventualelor neconformități, pentru asigurarea securității și siguranței tuturor locurilor de muncă ale salariaților.

La nivelul tuturor subunităților energetice și miniere vor fi prelucrate, în regim de urgență, evenimentele care au avut loc în perioada 21-23.07.2018, în scopul luării tuturor măsurilor necesare pentru evitarea producerii unor situații asemănătoare, se specifică în comunicat.

De asemenea, CE Oltenia asigura tot sprijinul privind recuperarea salariatilor afectați de incidentele produse la cariera Pinoasa, în data de 21 iulie 2018. Un miner în vârstă de 49 de ani de la Mina Peșteana Jiu și-a pierdut viața luni dimineața, după ce a fost prins de banda de troliu. La Cariera Pinoasa a avut loc un accident de muncă, doi mineri suferind arsuri arsuri grave după ce s-au electrocutat la un panou.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *