Șefii de la minister, în vizite de lucru! Toate bune la Electrocentrale București: CET-urile duduie, pregătirile pentru iarnă – în grafic

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential
Prima Pagina Energie Electrica si termica Șefii de la minister, în vizite de lucru! Toate bune la Electrocentrale București: CET-urile duduie, pregătirile pentru iarnă – în grafic

Șefii de la Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri au continuat vizitelor de lucru cu CET-urile Electrocentrale București. Secretarul de Stat Bogdan Badea, însoțit de managerii companiei au trecut în revistă starea tehnică a instalațiilor de la CET Vest, CET Progresu, CET Sud și CET Grozăvești precum și au verificat stadiul pregătirilor societății pentru activitatea din sezonul rece.
IMG_20150804_115831
Oficialul s-a arătat impresionat în mod deosebit de investițiile făcute la CET Vest, investiții care permit Electrocentrale București să producă energie termică și electricitate cu un randament global extrem de ridicat.

”Producerea de energie termică și electrică în ciclu combinat reprezintă vârful tehnologic actual. Vreau să vă încurajez să faceți în continuare investiții pentru că, în domeniul energetic, succesul de piață aparține celor care reușesc să țină pasul cu tehnologia și care sunt preocupați permanent de eficiența energetică. Orientați-vă către zona fondurilor europene și pregătiți proiecte care să fie eligibile și care să vă permită să vă eficientizați activitatea folosind mai puțini bani din bugetul societății. Este o oportunitate de care trebuie să profitați și vă încurajez să înaintați Ministerului Energiei o listă de propuneri și proiecte pentru ca împreună să discutăm cele mai bune soluții pentru Elcen. Vă sugerez să includeți și investiții pe zona recuperatoarelor de căldură de înaltă eficiență care v-ar permite să reduceți și mai mult consumul propriu tehnologic transformând energia termică evacuată în atmosferă în electricitate pentru propriile necesități” , a declarat Bogdan Badea.

În ceea ce priveste furnizarea de servicii pentru bucureșteni în perioada de iarna, Marcel Nicolăescu, Director General ELCEN, a declarat că societatea este pregătită din punct de vedere tehnic pentru a asigura energie termică Municipiului București, la nivelul mediu de aproximativ 1400 Gcal/h.
”În cazul situațiilor meteorologice deosebite, ELCEN are capacități de producție pregătite pentru suplimentarea producției de energie termică până la nivelul de 1750 Gcal/h. De asemenea, ELCEN are asigurată funcționarea pe păcură pentru perioadele impuse de condițiile meteorologice deosebite” , a asigurat Marcel Nicolăescu.

”Constat că, în ciuda dificultăților cu care Electrocentrale București se confruntă pe fondul neplății serviciilor prestate către Radet, societatea se pregătește pentru sezonul rece, astfel încât locuitorilor Capitalei să le poată fi asigurată în continuare căldură și apă caldă în iarna 2015-2016”, a spus secretarul de stat Badea.

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din România (40%) şi din Bucureşti (90%). Din punct de vedere al producţiei de energie electrică, ELCEN asigură 4,8% din cota de piaţă la nivel naţional, potrivit raportului OPCOM din decembrie 2013.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *