Șefii interimari, deschiși la dialog: Angajații din sucursalele Hidroelectrica amână protestul pentru 9 septembrie

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Șefii interimari, deschiși la dialog: Angajații din sucursalele Hidroelectrica amână protestul pentru 9 septembrie
  • Solicitări sindicale: chirii reduse pentru locuințele de serviciu/intervenție, plata orelor suplimentare

Ca să scape de protestele anunțate, șefii interimari trebuie să se ocupe de problemele angajaților Hidroelectrica, rămase nesoluționate din perioada insolvenței.

anagjati hidro

La solicitarea sindicatului, au avut loc mai multe runde de întâlniri între conducere și reprezentanții salariaților. Cea mai mare problemă vizează situația contractelor de închiriere a locuințelor de serviciu/intervenție. Hidroelectrica asigură locuințe cu scopul de a  atrage personal specializat în locuri izolate, departe de localități sau care pot fi închiriate în zone în care se află centralele hidroelectrice. Pentru salariații beneficiari, sindicaliștii au negociat chiriile cu Remus Borza, în sensul scăderii acestora, lucru care nu s-a întâmplat. Demersul este reluat acum cu șefii care asigură interimatul, înainte de încheierea noilor contracte de închiriere.

Cererea sindicatelor de menținere/scădere a chiriilor este motivată de faptul că pe parcursul celor 4 ani de insolvență nu s-au făcut investiții, reparații în locuințele închiriate, acestea fiind suportate de către angajați.

Un alt aspect prezentat conducerii companiei este că mulți dintre salariații chiriași vor să cumpere locuințele. Se solicită astfel modificarea procedurii de vânzare a locuințelor de serviciu/intervenție cu respectarea legislației în vigoare, astfel încât să se acorde pentru chiriașul existent dreptul de achiziționare la valoarea evaluată, fără supralicitare.

Surse autorizate ne-au spus că se dorește stabilirea unei proceduri de calcul a chiriilor, care să fie unitare și echitabile pentru toți chiriașii și că nu se pune problema evacuării chiar dacă sunt contracte de închiriere care au expirat. De ambele părți, se va veni cu soluții care vor fi discutate la o nouă întâlnire administrație- sindicat care va avea loc până la finele lunii în curs.

O veste bună pentru angajații Hidroelectrica este că li se vor plăti orele suplimentare efectuate până la sfârșitul lunii iunie.

Șefii interimari au dovedit că sunt deschiși la dialog, motiv pentru care mișcarea de protest  anunțată a fost reprogramată pentru data de 9 septembrie, potrivit surselor apropiate companiei.

Hidroelectrica are rezultate financiare remarcabile, realizând în primul semestru din acest an un profit brut record, de 754 milioane lei, în creştere cu 29 milioane lei, respectiv cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (conform declarațiilor fostului administrator judiciar, Remus Borza).

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *