Șefii OMV Petrom se întâlnesc cu președintele Iohannis și cu premierul Cîțu

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Șefii OMV Petrom se întâlnesc cu președintele Iohannis și cu premierul Cîțu

Astăzi, 16 septembrie, a venit rândul reprezentanților companiei OMV Petrom să se întâlnească cu preşedintele României Klaus Iohannis și cu premierul Florin Cîțu.

Ieri, primul ministru a declarat că Guvernul se gândește la o plafonare a prețului la gaze. Acum am început să ne uităm și la această soluție, însă este important să nu distorsionăm piața. Dacă introducem această măsură, dispare motivația de a investi, a declarat Cîțu. În schimb, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că nu este un adept al plafonării prețurilor.

Citiți mai multe pe https://www.investenergy.ro/guvernul-s-a-razgandit-si-ia-in-discutie-plafonarea-preturilor-la-gaze-premierul-citu-ne-uitam-si-la-aceasta-solutie-insa-este-important-sa-nu-distorsionam-piata/

În urmă cu 2 zile, o delegaţie a grupului Enel, condusă de Francesco Starace, CEO, s-a întâlnit cu Iohannis și cu Cîțu. Președintele Iohannis a transmis conducerii Enel Grup că este necesar un efort comun al companiilor din sectorul energetic și al autorităților statului, în vederea identificării celor mai potrivite măsuri și instrumente destinate protejării consumatorilor vulnerabili, dar și firmelor din sectorul productiv, puternic afectate de actuala creștere a prețurilor la energie.

Citiți mai multe pe https://www.investenergy.ro/presedintele-iohannis-cere-enel-sa-protejeze-consumatorul-vulnerabil-starace-a-mentionat-interesul-ferm-al-grupului-italian-de-a-fi-in-continuare-un-partener-pe-termen-lung-al-statului-roman-care/


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.