Șefii OMV și OMV Petrom sunt optimiști în privința proiectului Neptun din Marea Neagră. Decizia finală de investiții se va lua în primul semestru din 2022 dacă legea offshore va modificată

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Șefii OMV și OMV Petrom sunt optimiști în privința proiectului Neptun din Marea Neagră. Decizia finală de investiții se va lua în primul semestru din 2022 dacă legea offshore va modificată

Proiectul Neptun din Marea Neagră “este mai important ca niciodată” pentru perspectivele viitoare ale Petrom, a declarat Rainer Seele, care la finele lunii august va pleca din postul de director general al OMV, citat de agenţia APA șI Agerpres. “OMV va face tot ceea ce stă în puterea sa pentru a se asigura că acest proiect este unul de succes”, a spus Seele, adăugând însă că şi Guvernul României trebuie să asigure cadrul necesar pentru această investiţie.

Și reprezentanții OMV Petrom sunt optimiști, estimând că Legea Offshore va fi modificată până la finalul anului 2021, potrivit Raportului pe semestrul I al lui 2021. O decizie finală de investiţii cu privire la proiectul de gaze Neptun din Marea Neagră ar urma să fie adoptată în primul trimestru din 2022. Este crucial ca legea offshore să fie modificată anul acesta, a spus Christina Verchere, CEO OMV Petrom, în cadrul unei conferințe de presă.

„Referitor la legea offshore, avem nevoie de stabilitate fiscală, având în vedere investiția masivă necesară. România este încă necompetitivă în privința fiscalității. Avem nevoie de o piață liberă. Marea Neagră este fundamentală pentru România”. a subliniat Verchere.

Partenerul american al OMV Petrom în proiectul Neptun Deep, ExxonMobil, dorește să renunțe la investiția din Marea Neagră, iar statul român, și-a prezentat interesul, prin Romgaz.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.