Șefii Transelectrica, întâlnire cu contractorii și furnizorii pentru deblocarea unor proiecte. Se caută soluții pentru urgentarea programului de investiții și de mentenanță

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Șefii Transelectrica, întâlnire cu contractorii și furnizorii pentru deblocarea unor proiecte. Se caută soluții pentru urgentarea programului de investiții și de mentenanță
  • Compania are, în 2018, un plan de investiții de peste 400 de milioane de lei, din care circa 120 de milioane de lei sunt pentru proiecte noi

Transelectrica are, pentru acest an, un plan de investiții de peste 400 de milioane de lei, din care circa 120 de milioane de lei sunt pentru proiecte noi. Este un plan foarte serios, iar rețeaua de transport al energiei electrice are nevoie de investiții și de mentenanță, admit șefii companiei, preocupați de realizarea investițiilor.

Conducerea CNTEE Transelectrica s-a întâlnit astăzi, 3 iulie 2018, cu reprezentanții contractorilor și furnizorilor companiei în vederea identificării măsurilor de optimizare a procesului de derulare a contractelor de investiții și de mentenanță. La întâlnire au participat membrii Directoratului Transelectrica, specialiștii Companiei pe segmentele de investiții, mentenanță și achiziții, precum și  reprezentanți ai 13 companii contractoare ale CNTEE Transelectrica.

Scopul întâlnirii a fost acela de a identifica împreună măsurile care să faciliteze urgentarea programului de investiții și de mentenanță al Companiei.

”Principalul obiectiv al Transelectrica este realizarea efectivă a investițiilor, ceea ce se va traduce pe termen lung prin sustenabilitate și predictibilitate pentru Companie, acționari și pentru investitori. Este strategic să dezvoltăm o viziune orientată spre investiții, să îmbunătățim substanțial cuantumul investițiilor și ne canalizăm toate eforturile pe această direcție, iar aceste întâlniri sunt esențiale. Transelectrica are anul acesta un plan de investiții de peste 400 de milioane de lei, din care circa 120 de milioane de lei sunt pentru proiecte noi. Este un plan foarte serios, iar rețeaua de transport a energiei electrice are nevoie de investiții și de mentenanță și pe aceste activități ne concentrăm toate eforturile. Avem proiecte majore în derulare sau pe care urmează să le demarăm: proiecte de interes comun la nivel european, linii de înaltă tensiune pentru închiderea inelului de 400 kV, retehnologizări și modernizări de stații. Identificarea urgentă a unor soluții pentru accelerarea investițiilor și realizarea lucrărilor de mentenanță reprezintă una dintre prioritățile Transelectrica”, a declarat Adrian Constantin RUSU, Directorul General Executiv al  CNTEE Transelectrica, citat într-un comunicat transmis de companie.

În cadrul întâlnirii s-au discutat modalități de rezolvare a blocajelor întâmpinate în derularea proiectelor de investiții și de mentenanță, urmând ca ulterior acestea să fie implementate, astfel încât procesele să fie îmbunătățite semnificativ.

CNTEE Transelectrica este Operatorul de Transport și de Sistem din România, care gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă rețeaua de transport al energiei electrice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *