Șeful E.ON România: Va fi o creştere a preţului gazelor în acest an

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Șeful E.ON România: Va fi o creştere a preţului gazelor în acest an

Gazele se vor scumpi in acest an, se așteaptă directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak, cu precizarea că decizia finală aparţine Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„Dacă liberalizarea va continua – şi va continua – va avea cu siguranţă un efect în preţul final al gazelor. Decizia ţine de reglementator (ANRE, n.r.). Până acum nu a fost stabilit nimic oficial, dar dacă te uiţi la ultimele declaraţii ale oficialilor ANRE, este prevăzută o creştere, dar nu a fost comunicat nimic oficial încă. Noi nu am cerut o creştere anume în ceea ce priveşte tarifele noastre. Problema noastră esenţială este că volumele noastre de distribuţie s-au redus foarte mult, însă cheltuielile de bază au rămas aceleaşi”, a declarat Frank Hajdinjak, CEO E.ON România, într-o conferinţă de presă, cu ocazia împlinirii a 10 ani în România.

Calendarul liberalizării prețului la gaze se află în discuție între Guvern, Comisia Europeană și delegația FMI. La sfârşitul lunii aprilie, preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, spunea că factura finală a consumatorilor casnici va creşte de la 1 iulie cu 5-8% din cauza aplicării unei noi etape din calendarul de liberalizare a gazelor. Creşterea preţului a fost însă amânată de Guvern, care doreşte prelungirea calendarului de eliminare a preţurilor reglementate cu trei ani, până la 30 iunie 2021


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.