Şeful OMV: Sunt atât de îndrăgostit de activitatea din România, încât nu vreau să o împart cu nimeni

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Şeful OMV: Sunt atât de îndrăgostit de activitatea din România, încât nu vreau să o împart cu nimeni

Şeful OMV se declară îndrăgostit de de activitatea din România şi susţine că nu vrea să o împartă cu nimeni. Rainer Seele a dat asigurări că România şi Austria vor rămâne pieţe-cheie pentru OMV. Motivul este că din aceste ţări provin două treimi din producţia de petrol şi gaze a companiei austriece.

omv

Vom continua să investim în aceste pieţe, două treimi din producţie provin din România şi Austria, a declarat Rainer Seele, CEO al OMV. “Am semnat un swap cu Gazprom la Sankt Petersburg, iar activitatea din România nu va fi afectată. Sunt atât de îndrăgostit de activitatea din România, încât nu vreau să o împart cu nimeni”, a afirmat Seele, citat de Agerpres.

În ce priveşte proiectul offshore Neptun din România,  avem nevoie de un cadru legislativ stabil, pentru că vorbim de o investiţie pentru 20-25 de ani, a susţinut şeful OMV.

La începutul lunii aprilie, OMV şi Gazprom au semnat un acord la Sankt Petersburg privind un schimb de active între cele două companii.

Seele: Nu vom avea gaz înainte de 20120 în Marea Neagră

Seele a anunţat şi că OMV și ExxonMobil nu vor începe producția de gaze în perimetrul Neptun din Marea Neagră mai devreme de anul 2020, întrucât, până acum, nu s-a luat decizia finală de investiție.”Nu vom avea gaz înainte de 2020 din Marea Neagră. Avem nevoie de mai mult timp pentru decizia finală de investiții. Nu am finalizat studiile încă și nu am agreat modelul de producție cu partenerii de la ExxonMobil”, a declarat CEO OMV, potrivit Agerpres. Seele a subliniat cădăugat că decizia finală va ține cont și de cadrul fiscal care va fi în vigoare. „Aș prefera ca gazele din Marea Neagră să rămână în România”, a adăugat el.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.