SGG bagă Transelectrica în provizorat. După ce a schimbat CS, a numit un Nou Directorat

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic SGG bagă Transelectrica în provizorat. După ce a schimbat CS, a numit un Nou Directorat
  • Bogdan Toncescu, directorul Direcţiei de Guvernanţă Corporativă al societății, desemnat CEO
  • Fosta echipă de conducere este acuzată de încălcarea unor prevederi legale și statutare aplicabile funcționării Directoratului ce au avut drept consecință lipsirea de caracterul deliberativ care este esențial pentru activitatea și deciziile Directoratului, efectele negative potențiale ale unei astfel de conduite manifestându-se în concret cu prilejul respingerii situațiilor financiare și popunerii de repartizare a profitului la 31.12.2020

Transelectrica areo nouă conducere provizorie. După ce zilele trecute au fost numiți 5 supraveghetori, acționarul majoritar s-a asigurat că societatea  are un nou Directorat, tot provizoriu.

Potrivit unei informări a companiei, Consiliul de Supraveghere a decis, în ședința din data de 25 iunie 2021, revocarea membrilor Directoratului cu data de 25.06.2021, respectiv: Cătălin Nițu, Ovidiu Anghel, Corneliu-Bogdan Marcu, Andreea-Mihaela Miu și Marius-Viorel Stanciu. Motivul invocat este constatarea încălcării prevederilor legale și statutare aplicabile funcționării Directoratului ce a avut drept consecință lipsirea de caracterul deliberativ care este esențial pentru activitatea și deciziile Directoratului, astfel cum este reglementat de prevederile legale și statutare și așteptat de către acționarii Companiei, efectele negative potențiale ale unei astfel de conduite manifestându-se în concret cu prilejul respingerii situațiilor financiare la 31.12.2020, respingerii propunerii de repartizare a profitului la 31.12.2020.

Ca urmare, au fost desemnați membri ai Directoratului, cu mandate de 4 luni, începând cu data de 25.06.2021, Bogdan Toncescu, Ionuț-Bogdan Grecia, Adrian Moraru, Cătălin-Constantin Nadolu și Marius-Viorel Stanciu. Președinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA a fos ales Bogdan Toncescu,  directorul Direcţiei de Guvernanţă Corporativă al Transelectrica din decembrie 2014.

De profesie avocat, Bogdan Toncescu este fiul Angelei Toncescu, fosta şefă a Consiliului pentru Supravegherea Asigurărilor (CSA).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.