Siemens Energy investește 60 milioane de euro într-o nouă unitate de producție la Berlin. Va vinde doar tehnologie de comutare de înaltă tensiune fără gaz din 2030

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Siemens Energy investește 60 milioane de euro într-o nouă unitate de producție la Berlin. Va vinde doar tehnologie de comutare de înaltă tensiune fără gaz din 2030
  • Cu o investiție de peste 60 de milioane de euro într-o nouă instalație de producție din Berlin, care va fi funcțională  din 2023, Siemens Energy  pune bazele obiectivului de a vinde doar tehnologie de comutare de înaltă tensiune fără gaz din 2030, potrivit unui comunicat al companiei.

Producția de noi întrerupătoare cu vid reprezintă un angajament clar față de transmisia de energie neutră din punct de vedere climatic. În viitor, întrerupătoarele în vid vor fi fabricate în uzina de comutație a companiei pe o suprafață de 6.200 m2. Întrerupătoarele în vid reprezintă nucleul tehnologic, care cuprinde produse de transmisie a energiei neutre din punct de vedere climatic în domeniul de înaltă tensiune și utilizează aer purificat industrial pentru izolare și vid ca mediu de comutare în loc de gaze fluorurate dăunătoare climei, se precizează în comunicat.


Ulf Katschinski, Senior Vice President Switching Products and Systems at Siemens Energy, Helmut Kleebank, member of the German Bundestag, Christian Rickerts, State Secretary of the Senate Department for Economic Affairs, Energy and Public Enterprises, Rüdiger Groß, Chairman of the Works Council of the Siemens Energy switchgear plant Berlin and Stephan Jorra, manager of the Siemens Energy switchgear plan Berlin

„Consecințele avansării rapide ale încălzirii globale necesită o schimbare fundamentală în modul în care ne ocupăm de energie, inclusiv de transmisia energiei”, a declarat Ulf Katschinski, vicepreședinte senior pentru produse și sisteme de comutare la Siemens Energy. „Siemens Energy își propune să vândă numai tehnologie de comutare de înaltă tensiune fără gaze începând cu 2030 cel târziu. Cu noua noastră producție de întrerupătoare în vid, punem bazele pentru a atinge acest obiectiv și a satisface cererea tot mai mare de aparate de comutare neutre din punct de vedere climatic”, a completat acesta.

Christian Rickerts, secretar de stat al Departamentului pentru Economie, Energie și Întreprinderi Publice din Senat, a  afirmat: „Producția de întrerupătoare în vid este un angajament clar față de Berlin ca locație industrială, față de tranziția energetică și față de protecția climei. Siemens Energy demonstrează în Berlin, cum poate funcționa transformarea ecologică și durabilă a tehnologiei convenționale.”

Comisia Europeană lucrează în prezent la revizuirea regulamentului privind gazele fluorurate cu efect de seră. Și există deja alternative neutre din punct de vedere climatic, cu un potențial de încălzire globală de zero: întrerupătoarele cu vid care vor fi fabricate la Berlin în viitor vor fi utilizate în aparatele de comutare din portofoliul Siemens Energy.

Noua unitate de producție va respecta cele mai recente standarde Industry 4.0: va fi, prin urmare, complet conectată digital și va avea echipamente extrem de automatizate. La fel ca întreaga fabrică de comutatoare Siemens Energy din Berlin, noua unitate de producție va fi alimentată 100% cu energie electrică din surse regenerabile.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.