Siemens Energy va furniza cea mai recentă tehnologie a turbinelor cu gaz din clasa HL în configurație cu ciclu combinat pentru noua centrală pe gaze de la Mintia, de 1.700 MW

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Siemens Energy va furniza cea mai recentă tehnologie a turbinelor cu gaz din clasa HL în configurație cu ciclu combinat pentru noua centrală pe gaze de la Mintia, de 1.700 MW

Siemens Energy va furniza echipamentele/componentele cheie pentru noua centrală electrică cu ciclu combinat Mintia, care va fi una dintre cele mai eficiente centrale electrice pe gaz din Europa.

Siemens Energy și producător independent de energie Mass Global Energy Rom S.R.l. au semnat un contract pentru furnizarea tehnologiei de turbine cu gaz clasa HL pentru centrala electrică cu ciclu combinat Mintia din România. Cu o eficiență maximă de generare a energiei de peste 64%, centrala va fi cea mai eficientă centrală pe gaz din România și una dintre cele mai eficiente centrale pe gaz din Europa. Va avea o capacitate electrică de 1.700 de megawați și va înlocui o centrală electrică pe cărbune retrasă. Acest lucru va aduce o contribuție substanțială la reducerea emisiilor de CO2 și la protejarea climei, se preciezaă într-un comunicat al Siemens Energy.

„Acest proiect este un exemplu excelent al modului în care determinarea factorilor de decizie, a investitorilor privați și a furnizorilor de tehnologie poate face o diferență semnificativă în accelerarea tranziției energetice, echilibrând și trilema energetică. Cea mai recentă tehnologie a turbinelor cu gaz din clasa HL în configurație cu ciclu combinat va înlocui capacitatea vechei centrale electrice Mintia pe cărbune și va reduce emisiile de CO2 cu peste 50% când va fi finalizată. Vreau să felicit guvernul României pentru acest proiect iconic și să mulțumesc Mass Global pentru încrederea acordată Siemens Energy”, a declarat Karim Amin, Membru al Comitetului Executiv al Siemens Energy.

„Sunt foarte mândru că, odată cu primul nostru proiect din Europa, construim una dintre cele mai moderne și mai ecologice centrale electrice pe gaz”, a declarat Ahmad Ismail Saleh, proprietarul Mass Global Energy Rom S.R.l. „Nu este doar o investiție strategică în sectorul energetic românesc, noua centrală va marca începutul decarbonizării fostei producții de energie pe bază de cărbune din regiune, cu o funcționare planificată cu ciclu simplu până în prima jumătate a lunii mai 2025 și finalizarea ciclului combinat. în primul trimestru al anului 2026.”

Potrivit datelor furnizate de Siemens Energy, noua centrală va fi alimentată cu gaz natural menajer. Domeniul de furnizare Siemens Energy include două turbine cu gaz de tip SGT5-9000HL cu generatoare asociate, o turbină cu abur SST5-5000 cu generator SGen-3000W și sistemul de control SPPA-T3000. Pe piața de 50 Hz, este prima centrală electrică de clasă HL a Siemens Energy într-o configurație cu mai multe arbori 2×1. Căldura reziduală de la două turbine cu gaz este combinată pentru a genera abur pentru o turbină cu abur. Centrala va fi amplasată pe amplasamentul actual al centralei Mintia, la aproximativ șapte kilometri de Deva, în regiunea Transilvania.

Siemens Energy este una dintre cele mai importante companii de tehnologie energetică din lume. Portofoliul include tehnologii energetice convenționale și regenerabile, cum ar fi turbine cu gaz și cu abur, centrale electrice hibride care funcționează cu hidrogen, precum și generatoare și transformatoare de energie. Siemens Energy are aproximativ 92.000 de angajați la nivel mondial în peste 90 de țări și a generat venituri de 29 de miliarde de euro în anul fiscal 2022.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *