17.01.2022

Siemens va furniza energie electrică Irakului

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Siemens va furniza energie electrică Irakului
Gigantul industrial german Siemens a semnat un memorandum de înţelegere în vederea furnizării de electricitate Irakului, în detrimentul rivalului său american General Electric (GE), relatează DPA, preluat de News.ro.

Reprezentanţi ai grupului german şi ai Ministerului irakian al Electrictăţii au semnat acest acord în vederea extinderii capacităţilor energetice irakiene, au anunţat Guvernul irakian şi Siemens. Potrivit FT, contractul valorează 15 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Acordul prevede o creştere a capacităţii energetice irakiene cu 11 gigawaţi în următorii patru ani, reprezentând o dublare a capacităţii actuale.”Foaia de drum propune economii în valoare de miliarde de dolari şi o producţie suplimentară de electricitate 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână, pentru 23 de milioane de persoane”, afirmă Siemens într-un comunicat.

 

În pofida faptului că Irakul deţine una dintre cele mai mari rezerve de petrol din lume, populaţia irakiană este afectată de slaba alimentare cu energie electrică, ceea ce a antrenat, în ultimele săptămâni şi luni, proteste pe alocuri sângeroase, potrivit News.ro


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *