Siguranța și securitatea nucleară la CNE Cernavodă, asigurate și de Detașamentul special de pompieri Cernavodă. Ministrul Bode, vizită de lucru: Contextul geopolitic actual ne obligă la măsuri pentru întărirea securității energetice

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Hidro si nucleara, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Siguranța și securitatea nucleară la CNE Cernavodă, asigurate și de Detașamentul special de pompieri Cernavodă. Ministrul Bode, vizită de lucru: Contextul geopolitic actual ne obligă la măsuri pentru întărirea securității energetice

O delegație oficială a Ministerului Afacerilor Interne a efectuat astăzi, 29 aprilie, o vizită de lucru la CNE Cernavodă. Au fost prezenți Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, Dr. Raed Arafat, Secretar de Stat, MAI, gl. lt. Dan Paul Iamandi, Inspector Genenal IGSU și Col. Amarandei Cristian, Inspector Sef ISU Dobrogea.

Delegația a vizitat subunitatea profesionistă specială de intervenție „Detașamentul special de pompieri Cernavodă”, cu un rol esențial în menținerea siguranței și securității nucleare pentru personal, populație, mediu și activele de producție în cadrul CNE Cernavodă.

„CNE Cernavodă are 25 de ani de expertiză în operare nucleară la cele mai înalte standarde de securitate nucleară, confirmată de cele mai înalte organizații internaționale ale industriei nucleare. Pentru noi, prioritatea numărul unu este siguranța nucleară a personalului, populatiei, mediului și activelor de producție. În acest sens, de-a lungul timpului, am avut o colaborare eficientă și profesionistă cu structurile MAI responsabile de siguranța perimetrului centralei CNE Cernavodă și nu numai. Subunitatea profesionistă specială de intervenție „Detașamentul special de pompieri Cernavodă” continuă parteneriatul nostru strategic. Suntem mândri că unități de elită ale MAI, din Corpul Pompierilor Militari și din Jandarmeria Română, sunt alături de noi în menținerea celui mai înalt grad de protecție fizică și siguranță”, a declarat Cosmin Ghiță, Director General Nuclearelectrica.

„Contextul geopolitic actual ne obligă la o mai bună coordonare pentru consolidarea siguranței energetice și, totodată, la promovarea de măsuri pentru întărirea securității energetice. Să nu uităm că securitatea energetică este esențială pentru securitatea națională. Decizia de a organiza această subunitate de pompieri pe amplasamentul CNE Cernavodă dovedește o abordare matură și o înțelegere aprofundată a faptului că infrastructurile critice trebuie să fie în primul rând protejate de către stat prin instituțiile cu responsabilități în domeniu. Acest proiect este rezultatul unei colaborări foarte bune a structurilor MAI cu reprezentanții Nuclearelectrica și ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, care au înțeles importanța acestui demers. Toate structurile MAI prezente pe platforma de la Cernavodă sunt parte din efortul comun pentru asigurarea securității centralei, unul dintre cele mai importante obiective de interes naţional”,  a afirmat Dl. Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.