Sindicaliştii din CNU, pregătiți de greva foamei

Publicat pe Categorii Actual
Prima Pagina Actual Sindicaliştii din CNU, pregătiți de greva foamei

Sindicaliştii din Compania Naţională a Uraniului (CNU) anunţă că vor intra în greva foamei dacă Guvernul nu va aloca fonduri pentru continuarea activităţii pe platforma de la Feldioara, existând riscul producerii unui dezastru ecologic, potrivit Mediafax.

Sindicaliştii vor purta discuții miercuri cu reprezentanţii Guvernului pentru a  găsi soluţii pentru ieşirea din impas a companiei. „Problema gravă este că noi nu mai avem fonduri, există imposibilitatea de plăţi salariale şi există posibilitatea să ni se taie curentul, iar în momentul în care se taie curentul la Feldioara se pot revărsa apele în Olt, contaminăm Oltul cu uraniu. Dacă nu se ajunge la o soluţie de salvarea a CNU, noi, liderii de sindicat, vom intra în greva foamei”, a delcarat Claudiu Damian, vicepreşedintele Sindicatului Exploatare-Preparare Uraniu (SEPU), pentru Medifax.

Liderii de sindicat au trimis mai multe solicitări şi adrese preşedintelui României şi Guvernului prin care au invocat ordonanţele care prevăd ca Nuclearelectrica (SNN) să cumpere cu prioritate uraniu de la CNU, dar spun că până în acest moment au primit doar promisiuni.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.