Sistem de management al energiei la OMV Petrom

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Sistem de management al energiei la OMV Petrom
  • Seminar de eficiență energetică ARPEE, cu ocazia Săptămânii Energiei Durabile

“Vreau să fac eficiență energetică. Nu pot face asta, dacă nu inovez. Avem nevoie de oameni”, s-a decis la OMV Petrom, pioneri în România în ce privește implementarea Sistemului de management al energiei. „De ce sistem și nu doar un audit energetic? Sistemul face mai mult, comunică. Cultura este foarte importantă. Să învățăm care este valoarea energiei”, a declarat Mădălin Apostol, reprezentant OMV Petrom, la seminarul pe tema “ISO 50001 și eficiență energetică în sectorul rezidențial”, organizat de către ARPEE -Asociația Română pentru Promovarea Eficienței Energetice, sub egida EUSEW (European Union Energy Sustainable Energy Week – inițiativă a Comisiei Europene).

photo (89)El a mai spus că la Petrom se lucrează la identificarea gradului de cultură în ce privește managementul energetic în cadrul companiei.

Petrom City, locația unde s-a desfășurat seminarul, beneficiază de un sistem inovativ de producere şi consum al energiei, care creşte eficienţa energetică la 90%, faţă de o medie de 40% – 60% prezentă astăzi în majoritatea clădirilor construite recent.

Avem convingerea că, seminarul pe tema “ISO 50001 și eficiență energetică în sectorul rezidențial” organizat cu ocazia Săptămânii Energiei Durabile, reprezintă un pas important parcurs de ARPEE, în scopul de a sublinia încă o dată cât de importantă este și mai ales, ce rol poate avea, eficiența energetică în România, a afirmat Gerard Verdebout, Președinte ARPEE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.