Sistemul de termoficare în Râmnicu Vâlcea, reabilitat cu fonduri europene

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Sistemul de termoficare în Râmnicu Vâlcea, reabilitat cu fonduri europene

Sistemul de termoficare în municipiul Râmnicu Vâlcea va fi reabilitat. Contractul de finanţare pentru reabilitarea sistemului de termoficare în municipiul Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009 – 2028, cu un buget eligibil de aproape 69 de milioane de lei, a fost semnat de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, informează un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, conform Agerpres.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Axa Prioritară 7, beneficiar fiind Consiliul Judeţean Vâlcea. Obiectivul este creşterea eficientei energetice a sistemului de termoficare în Râmnicu Vâlcea, prin reducerea pierderilor de la nivelul reţelelor, creşterea calităţii serviciului public de alimentare cu energie termică şi costuri mai mici pentru populaţie, ca urmare a creşterii competitivităţii întregului sistem urban de încălzire centralizată şi asigurării viabilităţii acestui sistem pe termen lung.

Vor fi reabilitate reţelele primare de transport, respectiv 6.500 de metri de conductă termoficare primară şi 40.132 de metri conducte reţea termică secundară.

Potrivit MFE, prima etapă a proiectului de termoficare în municipiul Râmnicu Vâlcea, în valoare totală de 239.903.571 lei (fără TVA), a fost implementată cu finanţare din bugetul Programului Operaţional Sectorial Mediu (POS M) 2007 – 2013 şi finalizată în iunie 2016. Au fost dezvoltate şi achiziţionate echipamente noi – o instalaţie de sulfurare gaze de ardere pentru cazanul 7, 18 arzătoare cu NOx redus şi reabilitate, două electropompe de alimentare cazan de abur, patru electropompe de termoficare şi 2,25 km reţea termică de transport, scrie Agerpres.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *