Site-ul AFM a fost atacat. S-a dorit sabotarea Programului Casa Verde Fotovoltaice

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info, Info Consumatori, Regenerabile, Solar
Prima Pagina Actual Flux energetic Site-ul AFM a fost atacat. S-a dorit sabotarea Programului Casa Verde Fotovoltaice

În data de 9 iunie 2023, site-ul instituției Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro a fost ținta unui atac de tip DDoS (Distributed Denial of Service), fiind aproximativ 3,6 milioane de cereri de accesare din țări precum: Thailanda, Hong Kong, China, India, Korea de Sud, Bangladesh, SUA, Brazilia, Argentina, Yemen, Africa de Sud, Croația, Rusia, Ungaria și Serbia.

În urma unei analize interne a AFM, s-a stabilit faptul că atactul nu viza obținerea de informații și date despre proiectele și programele Administrației Fondului pentru Mediu, ci s-a dorit sabotarea Programului Casa Verde Fotovoltaice.

Din fericire, infrastructura informatică pusă la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice a rezistat atacului cibernetic și programul s-a desfășurat în condiții normale, susține AFM. Astfel, 10.620 de persoane fizice din Regiunea Sud – Est, din județele: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea au putut să își depună dosarele de finanțare și au epuizat bugetul de 212.400.000 de lei alocat acestei regiuni în 6 minute.

Având în vedere tentativa de sabotaj care a avut loc în data de 9 iunie 2023 și pentru a preîntâmpina alte eventuale atacuri cibernetice ce pot avea ca scop sabotarea programului, conducerea Administrației Fondului pentru Mediu și a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a luat decizia de a permite doar IP-urilor din Europa să mai poată accesa platforma https://depunerefotovoltaice.afm.ro/ pentru a încărca dosare de finanțare în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.

De asemenea, înscrierile în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice vor continua conform calendarului publicat pe site-ul instituției și în data de 14 iunie 2023, ora 10:00, persoanele fizice din Regiunea Sud-Muntenia, din județele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman își vor putea depune dosarele de finanțare în limita bugetului alocat regiunii, în valoare de 280.900.000 lei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *