“Smart Rides“, o aplicație de ride-sharing pentru angajații corporatiști, a câștigat competiția Energy Challenge

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic “Smart Rides“, o aplicație de ride-sharing pentru angajații corporatiști, a câștigat competiția Energy Challenge

“Smart Rides“ este cea mai inovativă idee, premiată în cadrul competiției  studențești Energy Challenge, organizată de compania E.ON România. Proiectul a propus o aplicație de ride-sharing destinată angajaților corporatiști, utilă atât pentru organizarea flotei auto interne, cât și pentru autoturismele personale.

Cea de-a VII-a ediţie a competiției, a ajuns la final. Și în acest an proiectele și ideile inovatoare care au fost propuse au stat sub semnul unor teme de mare actualitate în domeniul energiei: Eficienţă Energetică&Optimizare Reţea, Energie Verde, Digital&Smart şi Produse/Servicii Clienţi.

Echipa formată din studenți de la universitățile ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, ”Ion Mincu” și The Entrepreneurship Academy din București este echipa care a câştigat marele premiu Energy Challenge ediția 2021, în valoare de 3.000 de euro.

Pe locul II s-a clasat echipa ”David Technologies” formată din studenți de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Tinerii au creat un sistem de irigații inteligent, foarte util mai ales în condiții de deficit hidrologic. Pentru această inițiativă fiecare membru al echipei a fost răsplătit cu câte un iPad.

Foarte aproape ca punctaj a fost și proiectul ”Doctorescu”, clasat pe locul III.  Echipa formată din studenți de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade”  din Târgu Mureș a propus un igenios sistem de generare de energie electrică folosind plăci de teracotă/dale pe podele/alei care produc electricitate prin compresie datorită greutății pietonilor. Proiectul a fost premiat cu vouchere eMAG în valoare de 1.000 lei.

Marea finală a avut loc în mediul online și a reunit cinci echipe de la universitățile: ”Babeș-Bolyai” – Cluj-Napoca, ”Ion Mincu” – București, The Entrepreneurship Academy – București, ”Vasile Alecsandri” – Bacău, ”Alexandru Ioan Cuza”- Iași , Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” – Târgu Mureș , ”Gheorghe Asachi” – Iași , “George Enescu” – Iași. Și ediția din acest an s-a bucurat de un mare interes din partea studenților, în concurs fiind înscrise 16 echipe din 12 centre universitare din țară.

E.ON Energy Challenge a debutat în anul 2015 și de atunci a antrenat peste 260 de studenți din diferite centre universitare din România. Proiectele prezentate pe parcursul acestor ani au oferit soluții inovative inedite, unele dintre acestea fiind replicate în cadrul companiei E.ON.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *