Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie continuă căutările pentru un membru în Directorat. Acesta nu trebuie să aibă neapărat experiență în domeniul în care activează societatea! Candidaturile se pot depune până pe 21 iunie

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie continuă căutările pentru un membru în Directorat. Acesta nu trebuie să aibă neapărat experiență în domeniul în care activează societatea! Candidaturile se pot depune până pe 21 iunie
  • Nu este necesar ca toți membrii Directoratului să aibă experiență directă în domeniul în care activează societatea întrucat multitudinea experiențelor individuale este cea care poate aduce valoare adaugată, dar este indicat ca cel puțin un membru al Directoratului să aibă experiență directă în industria / ramura / sectorul de activitate al societății (Anunț de recrutare)

Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie – SAPE anunţă continuarea procesului de recrutare şi selecţie pentru un membru în cadrul Directoratului. Acesta nu trebuie să aibă neapărat experiență direct în domeniul în care activează societatea!

Iată cum explică SAPE în anunțul postat pe site-ul societății: “Candidații care vor să aplice aplica pentru un post de Membru în Directoratul SAPE trebuie să se asigure că pot îndeplini cu succes rolul pentru care candidează. Componența Directoratului este alcatuită astfel încât membrii să poata acționa independent și critic, iar în cadrul Directoratului să poată forma o echipă omogena. Este recomandabil ca echipa să fie mixtă și echilibrată în privința experienței profesionale și să aducă  plus-valoare prin diversitate. De aceea nu este necesar ca toți membrii Directoratului să aibă experiență directă în domeniul în care activează societatea întrucat multitudinea experiențelor individuale este cea care poate aduce valoare adaugată, dar este indicat ca cel puțin un membru al Directoratului să aibă experiență directă în industria / ramura / sectorul de activitate al societății”.

Alte condiții pe care trebuie să le îndeplinească candidații pentru Directoratul SAPE:

  • este necesar ca toți membrii Directoratului să aibă o educație academică secondată de experiența care să le permit înțelegerea mediului de afaceri, terminologia specifică  tehnică și economică proprii conducerii unei companii;
  • toți membrii trebuie să aiba studii superioare absolvite cu diploma de licență și o experiență profesională relevantă și adecvată funcției pentru care candidează. De asemenea, să aibă o experiență relevantă în consultanță în management sau în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice ori societăți din sectorul privat;
  • se solicită vechime în muncă de cel putin 10 ani.

Conform anunțului, în mod obligatoriu, în selecţia candidaţilor se va avea în vedere evitarea situaţiilor de conflict de interese sau incompatibilităţi.

Mandatul membrilor Directoratului este stabilit prin actul constitutiv, neputând depăşi 4 ani. Un candidat nu poate detine mai mult de 3 mandate de administrator în consilii de administraţie ale întreprinderilor publice.

Candidaţii care vor fi selectaţi pentru a fi înscrişi pe lista scurtă vor fi ulterior înştiinţaţi să depună o Declaraţie de intenţie realizată conform prevederilor HG 722/2016 și în concordanță cu Scrisoarea de aşteptări. Selecția finală se va face în baza unui interviu.

Dosarul de candidatură se va depune până la data de 21.06.2021, pe adresa recrutare@sape-energie.ro

SAPE, ce are ca acţionar unic Statul Romȃn, prin Ministerul Energiei, are ca activitate principală administrarea participațiilor minoritare pe care statul român le deține în unele societăți din domeniul energiei electrice și ca obiectiv eficientizarea activității, respectiv implicarea în investiții viabile și profitabile în domeniul energetic din România.  În urma divizării Electrica, SAPE a preluat și adminstrează următoarele participații: E – Distributie Dobrogea SA = 24.90%; E – Distributie Banat SA = 24.87%; ENEL Energie SA = 37,00%; E – Distributie Muntenia SA = 10,00%; ENEL Energie Muntenia SA = 10,00%; Electrica Soluziona SA = 49,00%; Bursa Română de Mărfuri = 0,58%; Hidro Tarnița S.A. = 99,36%.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *