Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie – SAPE vrea licență pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice. Comitetul de reglementare ANRE se întrunește mâine, 3 februarie

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie – SAPE vrea licență pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice. Comitetul de reglementare ANRE se întrunește mâine, 3 februarie
  • SAPE poate și să comercializeze energie electrică

Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie – SAPE solicită Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei acordarea licenței pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice.

Un proiect de decizie și raport privind acordarea licenţei provizorii pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice, societăţii SAPE S.A. este pe ordinea de zi a ședinței Comitetului de reglementare a ANRE care va avea loc mâine, 03.02.2021.

În primăvara anului trecut, în urma modificării Actului Constitutiv, SAPE a primit puteri sporite și activități suplimentare, respectiv  să dobândească acțiuni la societăți și să le administreze, dar și să comercializeze energie electrică.

Cu mandat de la Ministerul Energiei, SAPE va administra, în numele Statului Român, interese ale acestuia la societăți. Totodată, SAPE va putea să desfășoare următoarele activități secundare: comercializare de energie electrică, activități ale holdingurilor și fonduri mutuale și alte entități financiare similar.

SAPE, ce are ca acţionar unic Statul Romȃn, prin Ministerul Energiei, are ca activitate principală administrarea participațiilor minoritare pe care statul român le deține în unele societăți din domeniul energiei electrice și ca obiectiv eficientizarea activității, respectiv implicarea în investiții viabile și profitabile în domeniul energetic din România. 

În urma divizării Electrica, SAPE a preluat și adminstrează următoarele participații: E – Distributie Dobrogea SA = 24.90%; E – Distributie Banat SA = 24.87%; ENEL Energie SA = 37,00%; E – Distributie Muntenia SA = 10,00%; ENEL Energie Muntenia SA = 10,00%; Electrica Soluziona SA = 49,00%; Bursa Română de Mărfuri = 0,58%; Hidro Tarnița S.A. = 99,36%.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *