Societatea Naţională de Închideri Mine va disponibiliza 75 angajaţi

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Societatea Naţională de Închideri Mine va disponibiliza 75 angajaţi

Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului își reduce activitatea și va disponibiliza 75 de angajaţi, potrivit unui proiect de Hotărâre pus în dezbatere pe site-ul acţionarului majoritar al societăţii, Ministerul Energiei, scrie news.ro. Concedierea colectivă se va desfăşura într-o singură etapă, termenul estimat fiind luna septembrie 2018.

Documentul vizează aprobarea unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2018 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate. Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului şi-a început activitatea în noiembrie 2012, când a preluat de la Compania Naţională a Huilei personalul necesar desfăşurării activităţii proprii, şi gestionează ajutorul de stat acordat pentru închiderea celor trei mine necompetitive, Petrila, Paroşeni şi Uricani.

În acest an, potrivit modificărilor aprobate în Planul de închidere, societatea îşi reduce activitatea şi este pusă în situaţia desfiinţării locurilor de muncă aferente, prin concedieri colective cu măsuri de protecţie socială. ”Prin proiectul de act normativ se propune aprobarea sumei de 424.000 lei din bugetul asigurărilor pentru somaj pe anul 2018 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare persoanelor disponibilizate de Societatea de Închideri Mine Valea Jiului, în sensul prevederilor art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare”, arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ, potrivit news.ro.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *