Sorana Baciu, ex-director Petrom și membru CA Romgaz, în echipa lui Borc la Ministerul Eonomiei

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Sorana Baciu, ex-director Petrom și membru CA Romgaz, în echipa lui Borc la Ministerul Eonomiei

 

Sorana Baciu este noul Secretar de Stat în Ministerul Economiei. Decizia de numire în funcție de premierul Dacian Ciolos a fost publicată în Monitorul Oficial.

Baciu a fost director de strategie al OMV Petrom în perioada 2007 – 2014. De al începutul anului 2015, este membru în Consiliul de Administraţie al Romgaz, la propunerea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Printre cele mai importante companii din domeniul  Ministerului Economiei, care vor fi în responsabilitatea noului Secretar de Stat,  se numără Transelectrica şi Transgaz.

Anterior carierei în Petrom, Baciu a fost director general adjunct al Porsche Bank România timp de trei ani, director de strategie al ING Bank Romania timp de doi ani și a lucrat la banca Merrill Lynch. In perioada 1992 – 1995 a fost expert în Guvernul âRomaniei, în programe cu Banca Mondiala și Comisia Europeana.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *