Spania va plafona preţurile gazelor și va reduce taxele. Italia vrea să revizuiască modul de calcul a facturilor la energie. Ce face România?

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Spania va plafona preţurile gazelor și va reduce taxele. Italia vrea să revizuiască modul de calcul a facturilor la energie. Ce face România?

Guvernele din întreaga Europă analizează măsuri de limitare a creşterii facturilor la energie pentru a sprijini familiile şi micile afaceri. Ce fac autoritățile din România?!

Spania va plafona preţurile gazelor naturale, va reduce taxele şi va redirecţiona profiturile companiilor energetice, ca parte a pachetului de măsuri menit să scadă preţurile în creştere la utilităţi, a anunţat luni premierul Pedro Sanchez, într-un interviu acordat postului de televiziune TVE, transmite Reuters.

„Este inacceptabil ca firmele energetice să profite de pe urma preţurilor ridicate de pe piaţa pentru electricitate. Vom lua acele profituri extraordinare pe care le fac companiile energetice şi le vom transfera către consumatori. Vom reduce taxa specială pe electricitate la 0,5% de la 5,1%”, a declarat premierul Sanchez. scrie Agerpres.

Noile măsuri ar urma să fie adoptate în şedinţa de marţi a Guvernului de la Madrid. Se are în vedere și suspendarea impozitului pentru generare de 7%, precum şi extinderea reducerii TVA până la finalul anului.

La rânul său, Italia analizează o posibilă revizuire a modului în care sunt calculate facturile la electricitate, în încercarea de a controla preţurile într-un moment în care costurile la energie sunt la un nivel ridicat, scrie Reuters.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *