Specialistul Teodor Chirica, numit Președintele Consiliului de Administrație Nuclearelectrica. Întreaga sa activitate este legată de industria nucleară. Paul Ichim – Director Financiar, cu mandat de 4 ani

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Specialistul Teodor Chirica, numit Președintele Consiliului de Administrație Nuclearelectrica. Întreaga sa activitate este legată de industria nucleară. Paul Ichim – Director Financiar, cu mandat de 4 ani

Teodor Chirica a fost numit Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica, după ce Iulian Robert Tudorache și-a dat demisia.

Societatea Nationala Nuclearelectrica a informat că în cadrul ședintei Consiliului de Administrație SNN din data de 23.07.2020, Consiliul de Administrație a luat act de renunțarea la funcția de presedinte CA a domnului Iulian Robert Tudorache și a decis numirea domnului Teodor Minodor Chirica în această funcție, în conformitate cu prevederile art. 1401 din Legea 31/1990 a societatilor.  Decizia CA survine în contextul renunțării la mandatul de membru în CA al SNN a lui Iulian Robert Tudorache începând cu data de 24.08.2020. Mandatul lui Chirica este  până în septembrie 2022.

Întreaga sa activitate este legată de industria nucleară. Dr. Teodor Chirica este inginer, cu  o experiență de peste 40 de ani în industria energetică din România, cu specializare în energia nucleară.

Chirica este consilier al directorului general al Nuclearelectrica din octombrie 2017. A fost director general al Nuclearelectrica în perioada martie 2005 – ianuarie 2009. Din 2013 până în 2017 a fost director general al SC Energo Nuclear S.A., unde s-a ocupat de dezvoltarea proiectului de realizare a CNE Cernavoda Unitatile 3 si 4. Între iunie 2009 – august 2013, a fost director general al AMEC România, una dintre cele mai mari companii de inginerie, management de proiect şi consultanţă din lume. Chirica a fost implicat activ în dezvoltarea proiectelor CANDU de pe amplasamentul Cernavodă încă din anii ’70. A lucrat pentru ISPE, IRNE/CITON și RENEL, precum și pentru CANDU Owners Group, Toronto, Canada.

Teodor Chirica este și Presedinte al Consiliului Executiv al Forumului Atomic European (FORATOM), cu sediul la Bruxelles.

Totodată, Consiliul de Administrație al SNN a numit Director Financiar pe Paul Ichim, pentru un mandat de 4 ani, începând cu data de 01.08.2020, ca urmare a finalizării procedurii de selectie, organizata in conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011.

Numirea are loc în baza Raportului final al procedurii de selecție organizate de Comitetul de Nominalizare și Remunerare din cadrul Consiliului de Administrație în colaborare cu expertul independent în resurse umane, comunică compania.

Paul Ichim a ocupat funcția de Director Financiar, cu provizorat, de la data de 31.03.2020. Este absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări, Burse de Valori și are o experiență de 20 de ani în domeniul financiar-bancar și economic atât în mediul privat, cât și în cel de stat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *