Spotlight – Spectacol de lumini în București

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Spotlight – Spectacol de lumini în București

Spotlight – Bucharest International Light Festival transformă, în aceste zile, Capitala într-o expoziție de artă în aer liber a peste 25 instalații și proiecții de lumină. A IV-a editie se derulează are loc în perioada 12-15 aprilie 2018, între orele 20.30 și 23.00, în diferite locații bucurestene, pe clădiri sau artere stradale din centrul capitalei: Calea Victoriei,  Arcul de Triumf, Teatrul Național Bucuresti, Palatul CEC, Piața Universității, Piața George Enescu, Primăria Municipiului București, Podul Piața Națiunilor Unite, Muzeul Național al României, Palatul Loteriei Romane, Cercul Militar Român, Palatul Telefoanelor, Grand Hotel du Boulevard, Teatrul Odeon, Hotel Novotel.

Pe lângă monumentele și clădirile istorice de pe Calea Victoriei – locația centrală a festivalului, Spotlight extinde în acest an harta evenimentelor cu noi locații iconice din oraș. Tema ediției “United We Shine” celebrează 100 de ani de la Marea Unire a României. Invitatii festivalului sunt din România, Franța, Germania, Italia, Spania, Rusia, Australia, Israel și au teme bine definite în proiecțiile lor.

Anul acesta, organizatorii prezintă primul Concurs Spotlight de video mapping pe fațada Palatului CEC în cadrul căruia se poate vota artistul favorit. Birgit Zander este fondatoarea Festivalului Luminilor de la Berlin, pentru care lucrează ca producătoare și director creativ de mai bine de 14 ani. Din pasiune pentru arta luminii și dorința de a crea momente de neuitat pentru public, Birgit Zander produce spectacole de lumină și festivaluri în toată lumea. În 2018, Birgit Zander este onorată să facă parte din echipa Spotlight Bucharest International Light Festival în calitate de director artistic al evenimentului.

În intervalul orar al desfăşurării evenimentului Spotlight, traficul va fi restricţionat pe Calea Victoriei, pe segmentul dintre strada C.A. Rosetti şi Splaiul Indepedenţei. Mai multe informatii despre program și instalațiile participante la Spotlight 2018 sunt disponibile pe arcub.ro și spotlightfestival.ro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *