Sprijin BERD pentru rețelele CEZ Distribuţie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Sprijin BERD pentru rețelele CEZ Distribuţie

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat că sprijină proiectele CEZ Distribuţie în România printr-un împrumut sindicalizat în valoare de 675 milioane de lei (aproximativ 153,7 milioane de euro).

Proiectele se referă la programul de investiţii pentru perioada 2015-2016 pentru modernizarea reţelei de distribuţie în ideea reducerii pierderilor şi îmbunătăţirii eficienţei şi instalarea de contoare inteligente. Finanţarea este structurată într-un credit de 281,25 milioane lei (aproximativ 64 milioane de euro) care reprezintă partea BERD şi o sumă 393,75 milioane de lei (aproximativ 89,7 milioane de euro) care reprezintă contribuţia partenerilor. Acesta este primul împrumut sindicalizat pe termen lung în monedă locală acordat de BERD unei companii din România.

‘Sprijinim de mulţi ani reforma sectorului de electricitate din România şi suntem încântaţi să ne continuăm angajamentul cu acest împrumut. Introducerea de contoare inteligente şi punerea bazelor pentru reţele inteligente reprezintă un mare pas înainte spre creşterea eficienţei energetice în beneficiul furnizorului, clienţilor şi mediului’, a declarat Nandita Parshad, director pentru energie la BERD.

‘Colaborarea cu BERD face parte din parteneriatul nostru pe termen lung precum şi din viziunea noastră pe termen lung pentru piaţa din România. Vom continua să investim în modernizarea reţelei noastre de distribuţie, aşa cum am promis în urmă cu 10 ani când am intrat pe piaţa din România’, a declarat, la rândul său, directorul de ţară al CEZ Romania, Martin Zmelik.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *