Sprijin declarat de la Guvern pentru cercetare în domeniul hidrogenului. Se va înființa HUB-ul de Hidrogen şi Noi Tehnologii Energetice ROHYDROHUB

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Sprijin declarat de la Guvern pentru cercetare în domeniul hidrogenului. Se va înființa HUB-ul de Hidrogen şi Noi Tehnologii Energetice ROHYDROHUB

Guvernul vrea să sprijine activitatea de cercetare în domeniul hidrogenului ca sursă alternativă de energie. România are un Memorandum pentru înfiinţarea HUB-ului Român de Hidrogen şi Noi Tehnologii Energetice ROHYDROHUB. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a organizat astăzi, 26 mai, la Guvern,  evenimentul RO-HYDROHUB, hidrogenul ca vector alternativ de energie.

Activitatea de cercetare în domeniul hidrogenului, ca sursă alternativă de energie, este deosebit de importantă şi, alături de Institutul Naţional pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice, am iniţiat două acţiuni, astfel încât să modificăm Programul Operaţional Competitivitate şi să dezvoltăm primul proiect aplicat pe acest segment – „Soluţie tehnologică de furnizare energie termică pentru comunităţi rurale pe bază de hidrogen”, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş,  citat Agerpres.  Finanţarea acestui proiectul ar putea să fie realizată prin Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă.

Boloş a adăugat că există speranţe că va apărea momentul „în care să afirmăm că hidrogenul poate fi soluţia pentru a obţine energia termică pentru încălzirea populaţiei sau pentru alte forme de valorificare”, scrie Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *