Sprijin în pandemie pentru consumatorii industriali de energie: Termenul de depunere a documentației pentru accesarea schemei de ajutor de stat, prelungit de la 7 la 30 de zile

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Sprijin în pandemie pentru consumatorii industriali de energie: Termenul de depunere a documentației pentru accesarea schemei de ajutor de stat, prelungit de la 7 la 30 de zile

Termenul de depunere a documentației pentru accesarea schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea consumatorilor industriali de energie va fi prelungit de la 7 la 30 de zile.

Secretarul de stat Daniela Nicolescu a anunțat că direcțiile de specialitate din Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – MEEMA lucrează la efectuarea unor modificări pentru prelungirea termenului de depunere a documentației pentru accesarea schemei de ajutor de stat de la 7 la 30 de zile.

”Ne dorim să susținem industria metalurgică și să întărim piața internă, aceasta fiind tendința la nivel european. Fiecare stat membru încearcă să încurajeze piața internă pentru a sprijini companiile din țară, mai ales acum, în contextul pandemiei, când toată lumea întâmpină dificultăți economice. Eu vreau să inițiez astăzi un dialog pe care să îl continuăm în perioada următoare. Vreau să identificăm împreună soluții pornind de la propunerile pe care dumneavoastră le aveți pentru a reduce cât mai mult efectele negative ale acestei crize, dar și să modurile în care eu și colegii mei de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri vă putem ajuta la nivel legislativ”, a declarat Daniela Nicolescu.

Secretarul de stat Dan Dragoș Drăgan a precizat că Ministerulul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru sprijinirea consumatorilor industriali de energie, cu o valoare totală de aproximativ 290 milioane de euro. Primii beneficiari au primit deja banii, iar echipa tehnică din cadrul ministerului a făcut mari eforturi pentru a soluționa blocajele și a sprijinit societățile care au întâmpinat dificultăți la completarea dosarelor, a spus Drăgan.

Daniela Nicolescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) a prezidat o întâlnire a Comisiei de Dialog Social cu reprezentanți ai industriei metalurgice, pentru a discuta despre provocările cu care se confruntă industria în contextul pandemiei COVID-19 și modul în care ministerul poate să vină în întâmpinarea lor pentru a soluționa o parte din probleme. La reuniune au participat și secretarul de stat Dan Dragoș Drăgan, Mirona Daia, director Politici industriale și competitivitate, Adriana Sârzea, director Piața Internă și reprezentanți ai ALRO, LibertySteel Galați, TMK Artrom, TMK Resita, TenarisSilcotub, Donalam Calarasi, dar și ai UNIROMSIDER.

Situația industriei metalurgice constituie o preocupare constantă atât la nivel național cât și la nivel european și mondial, fiind analizată și încercându-se găsirea de soluții în Comisia Europeană (Consiliul Competitivitate), în Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OCDE) și în cadrul reuniunilor G7 și G20. Produsele industriei metalurgice formează baza pentru lanțurile de valori economice industriale cheie, cum ar fi industria automobilelor, construcțiile, ingineria mecanică, precum și industria energetică. Menținerea unei producții metalurgice competitive joacă un rol strategic în asigurarea creșterii economice și a locurilor de muncă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *