Start la înscrierile la Programul Casa Verde. Românii au luat cu asalt sediile APM

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Start la înscrierile la Programul Casa Verde. Românii au luat cu asalt sediile APM

Începând de astăzi, 10 octombrie, persoanele fizice pot aplica în cadrul Programului “Casa Verde Clasic” până la data de 24 octombrie, iar persoanele juridice pot depune dosare din 17 octombrie. Interesul românilor este mare, dovadă fiind cozile de sute de persoane din faţa sediilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului din mai multe judeţe.

panouri-pe-casa

Populația și persoanele juridice pot beneficia de finanțare prin AFM pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă. Echipamentele finanțate pentru populație prin “Casa Verde” sunt panourile solare și pompele de căldură, cuantumul finanțării nerambursabile prin AFM fiind în funcție de tipul instalației, astfel: până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

Pentru acest an, bugetul programului “Casa Verde” ajunge la 138 de milioane de lei, din care 60 de milioane de lei pentru populație.

După depunerea dosarelor de către populație la agențiile teritoriale și transmiterea acestora la Administrația Fondului pentru Mediu, se va evalua fiecare cerere în parte și se vor aproba în Program documentele care respectă cerințele Ghidului de Finanțare. După publicarea listei pe site, AFM va întocmi contractele de finanțare și le va transmite în teritoriu, la sediile Agențiilor de Protecție a Mediului, pentru a fi semnate și de către românii admiși în Program. Aceștia au la dispoziție, pentru semnarea contractului de finanțare cu AFM, un termen de maximum 60 de zile de la publicarea, pe site-ul AFM, a listei cu agențiile teritoriale care au intrat în posesia contractelor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *