Se schimbă garda de administratori în companiile din energie. Start la recrutările pentru CEO, SAPE și Oil Terminal

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Se schimbă garda de administratori în companiile din energie. Start la recrutările pentru CEO, SAPE și Oil Terminal
  • Ministerul Economiei este în căutare de membri în Consiliile de Administrație și Supraveghere la Transelectrica și CupruMin

Ministerul Energiei a demarat depunerea de candidaturi pentru pozițiile de administratori la trei dintre companiile aflate sub autoritatea Ministerului Energiei, și anume: Complexul Energetic Oltenia, Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie – SAPE și Oil Terminal.”Este un moment important în care cei interesați de schimbare, de reprofesionalizare și management profesionist au o șansă reala sa contribuie la buna administrare a societatilor de stat. Sper ca numarul candidatilor va fi mare și că ne aflăm la începutul unui drum de neintors în ceea ce privește guvernanța corporativă a întreprinderilor publice”, a afirmat ministrul Victor Grigorescu, pe pagina sa de Facebook.

achizitii-Mobile

Ministerul Energiei, prin Direcţia Generală Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie, a selectat asocierea dintre PwC şi George Butunoiu pentru a furniza asistenţă de specialitate în procesul de recrutare a membrilor consiliilor de administraţie sau de supraveghere pentru trei societăţi din subordine, potrivit unui comunicat al ministerului. Termenul de depunere a candidaturilor este 13 mai 2016.

Procesul de recrutare a membrilor Consiliilor de Administraţie sau de Supraveghere se va realiza conform prevederilor OUG nr. 109/2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit anunţului de pe site-ul Ministerului Energiei, candidaţii trebuie să fie persoane fizice sau juridice, să aibă studii superioare absolvite cu diploma de licenţă şi minimum 10 ani experienţă profesională. De asemenea, trebuie să deţină o experienţă de cel puţin cinci ani în administrarea / managementul unor întreprinderi publice sau societăţi comerciale profitabile din domeniul de activitate al societăţilor ce fac obiectul anunţului şi / sau în activitatea de administrare a unei societăţi comerciale.

Recrutări și la companiile din energie din subordinea Minsiterului Economiei

Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) a început, la finele lunii martie, selecția pentru membrii Consiliului de Administrație și de Supraveghere pentru 5 companii din portofoliu. Au fost publicate anunţurile de recrutare pentru 18 membri, a informat instituţia. Ministerul Economiei este asistat în procesul de recrutare de asocierea formată din Quest Advisors şi Transearch International.

MECRMA va recruta cinci membri în Consiliul de Administraţie al societăţii Cupru Min Abrud şi doi membri în Consiliul de Supraveghere al CNTEE Transelectrica SA. În 2016, Ministerul Economiei va implementa principiile de guvernanţă corporativă în 23 de companii din portofoliu său, dintre care 13 în primul semestru.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.