Start-up-urile și IMM-urile românești pot contribui la stoparea epidemiei de Coronavirus. Consiliul European de Inovare lansează apelul de proiecte. Cererile se pot depune până pe 18 martie

Publicat pe Categorii Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Start-up-urile și IMM-urile românești pot contribui la stoparea epidemiei de Coronavirus. Consiliul European de Inovare lansează apelul de proiecte. Cererile se pot depune până pe 18 martie

Comisia Europeană invită start-up-uri și IMM-uri să aplice la următorul apel de proiecte, ce va fi lansat de Consiliul European de Inovare.  Bugetul este de 164 milioane euro.

Comisia Europeană a decis accelerarea acordării de granturi EIC către aplicanții acceptați ale căror inovații sunt relevante pentru Coronavirus, facilitându-le, totodată, accesul și către  alte surse de finanțare și investiții. Sunt așteptate să aplice start-up-urile și IMM-urile care au capacitatea tehnologică și inovativă să ajute în tratarea, testarea, monitorizarea sau în alte aspecte ridicate de Coronavirus, anunță Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Termenul limită pentru depunerea cererilor pentru Acceleratorul EIC este miercuri, 18 martie, ora 17:00 (ora locală din Bruxelles).  EIC susține deja o serie de startup-uri și IMM-uri cu inovații relevante pentru Coronavirus, care au obținut finanțare în apelurile anterioare.

https://ec.europa.eu/info/news/startups-and-smes-innovative-solutions-welcome-2020-mar-13_en


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *