Staţia de transformare Enel din Chitila, modernizată cu 14,7 milioane lei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Staţia de transformare Enel din Chitila, modernizată cu 14,7 milioane lei

Enel Distribuţie Muntenia a finalizat lucrările de modernizare a staţiei de transformare (înaltă/medie tensiune) din Chitila, Ilfov, stație ce furnizează energie către peste 17.000 de consumatori. Lucrările de modernizare au necesitat o investiţie în valoare de aproximativ 14,7 milioane de lei, se precizează într-un comunicat al companiei.

Staţia de transformare 110/20 kV Chitila a fost pusă în funcţiune în anul 1970. Această staţie de transformare alimentează, prin intermediul reţelei de medie şi joasă tensiune, cu energie electrică peste 17.000 de clienţi din localităţile Chitila, Chiajna, Mogoşoaia, Săbăreni, Rudeni, Otopeni, o parte din consumatorii din zona de Nord a muncipiului Bucureşti şi o parte din consumatorii din localitatea Tărtăşeşti. Staţia de transformare are în prezent o putere instalată de 80 MVA (Mega Volt Amper).

Lucrările de modernizare a staţiei de transformare au demarat în anul 2011 şi au fost încheiate recent. Au fost înlocuite echipamentele aferente celulelor de înaltă tensiune cu echipamente noi, celulele de medie tensiune cu unele noi, grupul de tratare neutru cu un grup de tratare nou, precum şi protecţiile aferente, cu echipamente performante, integrate în sistemul de Telecontrol ce permite identificarea rapidă a defectelor apărute şi soluţionarea lor prin comenzi de la distanţă.

„În 2009 am demarat un amplu program de investiții pentru regiunea Muntenia cu scopul de a le oferi clienților noștri servicii de calitate și acces la tehnologie de ultimă oră. Finalizarea lucrărilor de modernizare a stației Chitila, împreună cu cele aflate în derulare pentru rețeaua de joasă tensiune în mai multe cartiere din capitală, vor aduce un confort sporit clienților noștri, contribuind semnificativ la reducerea duratei întreruperilor, datorită echipamentelor de ultimă generație instalate” a declarat Giuseppe Fanizzi, director general Enel Distribuţie.

Cu Telecontrol permite control integral de la distanţă

Implementarea programului Telecontrol în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu a început în 2009. În perioada 2009 – 2014, 74% din stațiile primare ale Enel Distribuție Muntenia au fost modernizate complet pentru a permite controlul de la distanță. Programul va continua în următorii ani, până când toate staţiile primare aparţinând Enel Distribuţie Muntenia vor fi modernizate complet şi controlate integral de la distanţă.

Unul dintre principalele beneficii ale sistemul Telecontrol este că permite tehnicienilor Enel să execute manevrele de realimentare cu energie aproape instant, în cazul unor întreruperi care afectează zone extinse. În cazul apariţiei unei defecţiuni, în loc să fie trimisă o echipă de electricieni pe teren care să o inspecteze, acţiune ce necesită timp, sistemul Telecontrol permite identificarea zonei afectate mult mai repede şi efectuarea de la distanţă a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor. În plus, sistemul Telecontrol reprezintă un prim pas pentru reţelele inteligente, ce permite alături de contorul inteligent, o conectare digitală între contor şi sistemul de control, aducând astfel multiple beneficii consumatorilor.

Proiectul face parte din amplul program de investiţii derulat de Enel în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *