Stațiile de transformare Palas Sud din Constanța și Ecluză din Ovidiu, modernizare în beneficiul a 5.000 de clienți

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Stațiile de transformare Palas Sud din Constanța și Ecluză din Ovidiu, modernizare în beneficiul a 5.000 de clienți
  • E-Distribuție Dobrogea a investit 8,4 milioane de lei în cele două proiecte

E-Distribuție Dobrogea a finalizat două proiecte de modernizare a stațiilor de transformare Palas Sud din Constanța și Ecluză din Ovidiu, în urma unei investiții de 8,4 milioane lei, în beneficiul a 5.000 de clienți rezidențiali și industriali.

Astfel, stația de transformare de înaltă/medie tensiune 110/6 kV Palas Sud din Constanța ce deservește consumatori strategici pentru viața constănțenilor, va asigura servicii îmbunătățite pentru toată Zona Industrială a Municipiului Constanța. Stația a fost construită odată cu dezvoltarea industrială a zonei în anul 1957 și este extrem de importantă pentru cei peste 900 de clienți cu activitate economică și industrială din zona vestică a Constanței.  Lucrările de modernizare a statiei Palas Sud au durat 12 luni și s-a înlocuit întreg aparatajul de 110 KV, fiind montate relee digitale pentru liniile de înaltă tensiune.

Stația de înaltă/medie tensiune 110/20 kV Ecluză Ovidiu asigură alimentarea cu energie electrică  pentru o zonă rezidențială din perimetrul localităților Ovidiu – Palazu Mare – Lumina – Mihail Kogalniceanu. Totodată, stația Ecluză Ovidiu deservește și 28 de clienți industriali importanți alimentați prin rețeaua de medie tensiune. Lucrările de modernizare ce s-au desfășurat pe parcursul ultimului an, au presupus înlocuirea întregului aparataj primar de medie tensiune şi a tuturor echipamentelor de circuite secundare aferente, cu aparatură de ultimă generaţie, asigurând astfel performanţe tehnice superioare, îmbunătățind fiabilitatea reţelei şi optimizând activitatea de mentenanţă. 

Totodată, cu scopul de a reduce considerabil timpii de realimentare a clienților în cazul apariției avariilor, ambele lucrări de modernizare cresc siguranța în alimentarea întregilor zone cu energie electrică.

Lucrările de mai sus sunt parte a unui program mai amplu de investiții realizat de companiile de distribuție ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanță a instalațiilor și îmbunătățirea calității și securității rețelei, respectând în același timp standardele companiei în ceea ce priveşte mediul.

Ca urmare a investițiilor realizate în modernizarea rețelelor, cele trei companii E-Distribuție din zonele Muntenia Sud, Banat și Dobrogea rămân lideri în topul operatorilor de distribuție de electricitate din România. Conform celor mai recente rapoarte oficiale ale ANRE, pentru anul 2018, indicele SAIDI al întreruperilor neplanificate (System Average Interruption Duration Index – durata medie a întreruperilor pe client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 138 de minute, cel mai performant din țară, în scădere de la 145 de minute în anul 2017. Pe următoarele locuri în clasament s-au situat E-Distribuție Dobrogea, cu 188,8 minute, și E-Distribuție Banat, cu 214,7 minute, ambele cu performanțe mai bune decât media națională, care s-a situat la 224,1 minute.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.