Statul scoate la vânzare pachetul de 26,7% din acțiunile Rompetrol Rafinare pentru 200 milioane USD

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Statul scoate la vânzare pachetul de 26,7% din acțiunile Rompetrol Rafinare pentru 200 milioane USD

Strategia de privatizare a companiei, aprobată de Guvern

Guvernul a aprobat Strategia de privatizare a Societatii Rompetrol Rafinare, cu o condiție: pretul de adjudecare al pachetului de 11.775.349.451 de actiuni nu va fi mai mic de 200 milioane USD.

Potrivit Strategiei de privatizare, într-o primă etapă se va vinde, printr-o metodă transparentă, respectiv prin licitaţie cu strigare, un pachet de 11.775.349.451 acţiuni, reprezentând 26,6959% din capitalul social al Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC).Preţul de ofertă al pachetului de acţiuni va fi cel puţin egal cu valoarea nominală a acestui pachet de acţiuni, iar licitaţia cu strigare va putea să se deruleze la un preţ în urcare faţă de preţul de ofertă (licitaţie competitivă), sau în scădere (licitaţie olandeză), în funcţie de interesul manifestat de investitori. Preţul de adjudecare al pachetului de acţiuni nu va fi mai mic de 200 milioane USD, în caz contrar urmând a nu se finalize vânzarea pachetului de acţiuni, se menționează în actul normativ aprobat de Guvern.

Ministerul Energiei a fost mandatat să deruleze acţiunile necesare pentru implementarea strategiei de privatizare.

Având în vedere valoarea minimă de 200 mil. dolari (798,54 mil. lei) pe care statul vrea să o obțină pentru pachetul de acțiuni RRC, rezultă un pret de 0,0678 lei/acțiune. Prețul este cu 65% mai mare decat cel de 0,0410 lei/acțiune, înregistrat marți pe Bursa de Valori București, scrie Mediafax în ediția online.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *