Stingeţi de fiecare dată becul când ieşiţi din cameră? Zoltan Nagy-Bege, ANRE: Să schimbăm mentalitatea și percepția privind eficiența energetică, să schimbăm unele obicieuri ale consumatorilor casnici!

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Esential, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Esential Stingeţi de fiecare dată becul când ieşiţi din cameră? Zoltan Nagy-Bege, ANRE: Să schimbăm mentalitatea și percepția privind eficiența energetică, să schimbăm unele obicieuri ale consumatorilor casnici!
  • ANRE va derula un program  de informare privind eficiența energetică în școli din 7 județe

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), cu sprijinul Ministerului Educației și ACUE, va derula un program  de informare privind eficiența energetică în școli, a anunțat Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte ANRE la Forumul „România Eficientă”, organizat de EPG în parteneriat cu OMV Petrom. Avem acordul DG JUST să continuăm campania de informare și vom merge în școli din7 județe, să ne ocupăm de informarea copiilor, a spus Bege. ANRE își propune să organizeze anual astfel de campanii în școli.

„Important este să schimbăm mentalitatea și percepția privind eficiența energetică, să schimbăm unele obicieuri ale consumatorilor casnici”, a subliniat Bege, adresându-se audienței cu următoarele întrebări: „Câţi de aici din sală stingeţi de fiecare dată un bec când ieşiţi din cameră? Câţi dintre dumneavoastră opriţi apa când vă spălaţi pe dinţi? Câţi dintre dumneavoastră închideţi geamul în momentul când e foarte cald afară? Câţi dintre dumneavoastră explicaţi copilului cum să se comporte şi cum să aibă grijă de planeta asta a noastră care e pe moarte, uşor-uşor se stinge?” Schimbarea comportamentului poate conduce la rezultate spectaculoase pe linie de eficiență energetică, este convingerea reprezentantului ANRE.

Anul trecut, Comisia Europeană – DG JUST (DG Justiție și Consumatori), în parteneriat cu ANRE, prin Departamentul pentru Eficienţă Energetică, a derulat o campanie de creştere a gradului de conştientizare privind eficiența energetică. Consumatorii au primit sfaturi practice pentru eficientizarea consumului de energie și au fost informați cu privire la posibilitățile de îmbunătățire a obiceiurilor de utilizare a energiei (prin măsuri concrete de reducere a cheltuielilor în gospodării, fără a reduce însă nivelul de confort).

Gașca Zurli pregătește spectacole cu Beculeț

Proiectul “România Eficientă”, ce dezvoltă un program național de eficiență energetică care se va întinde până în 2022, acordă o atenție sporită pentru informarea copiilor . Radu Dudău, Director Energy Policy Group, a spus: „Este o temă importantă în cadrul proiectului România eficientă. Pentru copiii vom avea personajul numit Beculeț, ce va fi pus în spectacole de gașca Zurli. Este un led care îi va învăța pe copiii cumsă economisească. Mă aștept să fie nostim și educativ”.

Proiectul se adresează, totodată, elevilor, studenților. Săptămâna trecută, am avut întâlniri cu studenții din cămine pe tema eficienței energetice, a spus Dudău.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *