Strategia energetică și PNIESC, aprobate de Senat

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Strategia energetică și PNIESC, aprobate de Senat

Senatul a adoptat un proiect de lege, depus de mai mulți parlamentari PSD, care prevede că Strategia energetică a României şi Planul Naţional Integrat în domeniul energiei şi schimbărilor climatice pentru perioada 2021-2030 vor fi adoptate de Parlament, după aprobarea în Guvern.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr.123/2012 a fost inițiată de parlamentarii Mihai Weber, Florin Cârciumaru, Marin Gheorghe și Scarlat Iriza, care au cerut dezbaterea în procedură de urgenţă.

“Din momentul în care acest important act normativ va deveni lege, nicio guvernare nu va mai putea susține că România nu va mai produce energie pe bază de cărbune, așa cum în mod simplist a afirmat premierul Ludovic Orban. Strategia Energetică a României trebuie să prevadă menținerea unui mix energetic în care necesitățile și obligațiile internaționale ale României să se armonizeze cu scenariul optim de dezvoltare a sistemului energetic național, acela în care energia produsă din cărbune să aibă, în perspectiva anului 2050, o pondere de peste 20%”, a scris Mihai Weber, pe pagina sa de facebook.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *