Studenți, în practică la Ministerul Energiei

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Studenți, în practică la Ministerul Energiei

Timp de două luni, studenți care participă la Programul Oficial de Internship al Guvernului României sunt în stagiul de practică în cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri -MEIMMMA. Aceștia vor desfășura activități atât în zona de proiecte și programe în energie și IMM, cât și în zona activităților juridice și de resurse umane.

Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Andrei Dominic Gerea, i-a primit la cabinetul său pe studenții care au optat pentru un stagiu de practică în cadrul ministerului.”Mă bucură faptul că studenți cu rezultate academice deosebite sunt interesați de activitatea din instituțiile publice, dovedind astfel că au maturitatea necesară pentru a trece peste denigrările la care a fost supusă în mod repetat munca la stat în perioada guvernării PDL. Sunt sigur că interesul acestor tineri poate fi considerat o oportunitate pentru ambele părți implicate în acest proiect. Pe de o parte studenții sunt expuși la un mediu de lucru solicitant care îi va pregăti pentru carieră, căpătând astfel experiență practică într-un domeniu față de care manifestă înclinații profesionale. Pe de altă parte, pentru noi, ca instituție, este o ocazie să demonstrăm atât calitatea specialiștilor din cadrul ministerului, cât și provocările cu care aceștia se confruntă în fiecare zi.
Ne dorim ca acești tineri care ajung să ne cunoască activitatea să prindă drag de ceea ce se face aici și să își dorească să rămână alături de noi. În spiritul celor afirmate, aș vrea să reamintesc de intenția Guvernului de a crește salariile bugetarilor astfel încât să putem să păstra în instituțiile statului oamenii de valoare și de a le asigura un nivel de venituri corect în raport cu responsabilitățile și obligațiile pe care le au în exercitarea profesiei”, a declarat ministrul Gerea.

Programul oficial de Internship al Guvernului România a ajuns la cea de-a treia ediţie. În primii doi ani, peste 180 tineri au avut oportunitatea de a se alătura pentru două luni Executivului, lucrând atât la sediul central al Guvernului, cât și în toate ministerele.

În 2015, alți 300 de studenţi şi tineri absolvenți au oportunitatea să facă parte din administrația centrală, în 77 instituții centrale timp de două luni, să-şi valideze reuşitele academice, să capete experienţă practică şi chiar să contribuie la eficientizarea aparatului administrativ prin aportul lor de idei, iniţiative şi cunoştinţe actualizate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *